Rus Milyarder Abramoviç’in Türkiye sevgisi

Rus Milyarder Abramoviç’in Türkiye sevgisi
 HABER MÜDÜRÜ
Marmaris’i ve Göcek’i çok sevdiği öğrenilen Rus milyarder Roman Abramoviç'in lüks yatı 'Eclipse" nin 1 yıldır Marmaris limanında, 'My Solaris' in ise Göcek’te isimli lüks demirli olduğu öğrenildi.

Türkiye sevgisi bilinen Rus milyarder Roman Abramoviç'in lüks yatlarının 2 yıldır Marmaris ve Göcek’te demirli olduğu öğrenildi.

Geçen yıl ilk olarak Bodrum'a gelen 'My Solaris', yaklaşık 9 aylık bekleyişin ardından önce Marmaris'e daha sonra Göcek'e götürülerek demirlendi.

Rus milyarderin bir diğer yatı olan 'Eclipse' ise geçen yıl Marmaris ve Göcek açıklarından Bodrum'a getirilmiş ve bir süre Bodrum İçmeler açıklarına demirlemişti. Eclipse’nin geçen yılın Nisan ayından beri Marmaris limanında demirli olduğu öğrenildi.

whatsapp-image-2024-04-22-at-10-40-03-1.jpeg

ABRAMOVİÇ’İN LİKS YATLARI

164 metre uzunluk ve 22 metre genişliğinde ve 6 katlı Eclipse’nin özellikleri ise dikkat çekiyor. Piyasa değeri yaklaşık 1,2 milyar dolar olan3 yüzme havuzu, özel sinema salonları, dalış ve su sporları ekipmanları ve iki mini denizaltı bulunuyor.

Bermuda Adaları bayraklı My Solaris ise 139 metre boyunda, 26 metre genişliğindeki yatta, helikopter pisti, yüzme havuzu yer alıyor.

whatsapp-image-2024-04-22-at-10-43-16.jpeg

SATIN ALDIĞI YAKITLARLA İLE GÜNDEM OLMUŞTU

İngiltere Premier Ligin önemli kulüplerinden Chelsea’nin eski sahibi roman Abramovich’in 430 milyon sterlinlik yeni süper yatı Solaris ‘e Aliağa'dan tankerlerle getirilen 700 bin litre ÖTV ve KDV'li akaryakıt ikmali, denizden ikmal gemisiyle gerçekleştirilmiş ve yakıt ikmali için yaklaşık 15 milyon lira ödemişti.

whatsapp-image-2024-04-22-at-10-40-04.jpegYAT TURİZMİNİN GÖZDESİ MUĞLA

Yaz sezonunun yaklaşması ile birlikte birlikte Ege ve Akdeniz sahillerine turistlerin yanı sıra lüks yat akını da başladı. Yatlar, bodrum, Marmaris, Kuşadası ve Göcek’teki eşsiz koyları gezmenin yanı sıra yakıt ihtiyaçlarını da karşılamak için Türk limanlarını tercih ediyor.

Bu arada, sektör temsilcileri Muğla kıyılarını tercih eden lüks teknelerin başında Avrupa Birliği ve ABD’nin yaptırım uyguladığı Rus işadamlarının (Oligarkların) süper yatlarının ilk sıralarda yer aldığını ve yakıt ödemelerini de kredi kartı yerine nakit olarak elden ödendiğini bildirdiler.

whatsapp-image-2024-04-22-at-10-40-03.jpegDÜNYANIN EN BÜYÜK 20 YATINDAN BİRİSİ

Motor yatların uzunluklarına göre sıralamasında dünyanın en büyük 20 yatından biri olan "Flying Fox", geçen hafta Muğla'nın Fethiye ilçesine gelmişti.

Cayman Adaları bayraklı 136 metre uzunluğundaki yat, Fethiye Limanı'na demirledi. Turistik ilçenin farklı noktalarından da görülebilen yat, büyüklüğü ve gösterişli duruşuyla dikkati çekmişti.

Üzerinde iki helikopter pisti bulunan yatta ayrıca havuz, jakuzi, spa, spor salonu, su sporları alanları ve sinema salonları yer alıyor. Yatta, biri ana süit, 10'u VIP olmak üzere 11 kabinde 22 misafir ağırlanabiliyor.

Dünyanın en büyük yatları arasında yer alan "Flying Fox"un, yakıt ikmalinin ardından limandan ayrıldığı öğrenildi.

Bu haber toplam 110 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.