Sabahattin Ali 113. yaş gününde anıldı

Sabahattin Ali 113. yaş gününde anıldı
Muğla Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Nilüfer Caner 100 Yaş Evi’nde Türk edebiyatının önemli isimlerinden Sabahattin Ali’nin 113....

Muğla Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Nilüfer Caner 100 Yaş Evi’nde Türk edebiyatının önemli isimlerinden Sabahattin Ali’nin 113. yaş günü dolayısıyla anma programı düzenlendi.

Sinem Karakaya

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin 60 yaş üstü vatandaşların sosyal yaşama daha aktif katılmalarını sağlamak amacıyla hizmete sunduğu Nilüfer Caner 100 Yaş Evi’nde Türk edebiyatının önemli isimlerinden Sabahattin Ali’nin 113. yaş günü dolayısıyla anma programı düzenlendi.

Muğla Sanatseverler Derneği (MUSANDER) ile ortaklaşa düzenlenen programda konuşma yapan MUSANDER Başkanı Sadettin Özbek, Sabahattin Ali’nin hayatından kesitler paylaşarak şiirlerine yer verdi.

Sabahattin Ali’nin onlarca yıla meydan okuyan eserleriyle ve Türk edebiyatına çevirileriyle kazandırdığı eserleriyle anılan bir yazar olduğuna vurgu yapan Muğla Sanatseverler Derneği Başkanı Sadettin Özbek; “Kısacık hayatına başarılı eserler sığdıran Sabahattin Ali, eserleri kuşkusuz bugün de en çok okunan kitaplar arasında yer alıyor. Kuyucaklı Yusuf, İçimizdeki Şeytan, Kürk Mantolu Madonna en çok okunan kitapları arasında. Sabahattin Ali, onlarca yıla meydan okuyan eserleriyle ve Türkiye edebiyatına çevirileriyle kazandırdığı onlarca eser ile anılmakta. Sabahattin Ali 25 Şubat 1907, Eğridere'de doğup, 2 Nisan 1948, Kırklareli'de yaşama veda etti. Edebi kişiliğini toplumcu gerçekçi bir düzleme oturtarak yaşamındaki deneyimlerini okuyucusuna yansıttı ve kendisinden sonraki Cumhuriyet Dönemi Türk edebiyatını etkileyen bir figür hâline geldi. Daha çok öykü türünde eserler verse de romanlarıyla ön plana çıktı; romanlarında uzun tasvirlerle ele aldığı sevgi ve aşk temasını, zaman zaman siyasi tartışmalarına gönderme yapan anlatılarla zaman zaman da toplumsal aksaklıklara yönelttiği eleştirilerle destekledi” dedi.

Türk edebiyatında önemli bir yere sahip olan Sabahattin Ali şiirlerinin okunmasıyla program sona erdi.

Bu haber toplam 629 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.