Sinem Kaplan

Sinem Kaplan

Sabrımız Kalmadı(!)

Sabrımız Kalmadı(!)

Ülkemiz ne kadar öfkeli, ne kadar şiddete meyilli bir hale geldi farkında mısınız?

Biz istiyoruz ki şiddetin her hali ortadan kalsın. Fizikseli, sözlüsü, psikolojik olanı...

Fakat ülkemizde her geçen gün daha fazla artmakta ve önüne geçilememekte. Hastalıklı insanların uyguladığı şiddetten biri de ne zaman bizim başımıza gelecek diye beklemekteyiz ne yazık ki.

Sokakta, evde, sosyal medyada, televizyon da her alanda şiddet başrolde. Ülkenin bu kadar şiddete yönelip, rayından çıktığı bir dönemde televizyonlarda şiddet başlığı altında yayınlanan dizilerde bir hayli fazla.

Bugün Türkiye’de yayınlanan kadına şiddete karşı diye yayınlanan tüm dizilerde yine başrol kadın zorbalığa uğramakta, dayak yemekte, eziyet görmekte. Ekranlarda karakterler adam vurarak ağa, paşa olmakta. Şiddet ne ara bu kadar meşrulaştı?

Bunların sadece dizi ve senaryodan ibaret olduğunu anlamak istemeyen zihniyetlerde gerçek hayatta bu şekilde ağa, paşa olma derdinde. Çocukların izlememesi gereken diziler maalesef gün geçtikçe artıyor. Ve gelecek nesil bunlardan etkilenip hayatlarında bu şiddeti uyguluyor. Bilinçaltlarına yerleşen bu görüntüler ister istemez suça teşvik ediyor. Maalesef her şey ekranda ki gibi işlemiyor.

Komedi dizilerinde ki ‘salak’ kelimesi biplenirken, bir kadının kemerlerle dayak yemesi açık açık yayınlanıyor. İnsanların birbirini vurması yayınlanıyor. Fakat ‘salak’ ‘aptal’ bunlar biplenmeli çünkü ayıp(!) 

Sosyal medya mesela ne kadar agresif farkında mısınız? Herkesin, herkes hakkında yorum yapmaya hakkı var.

Beğenmediği bir gönderi mi attı, et küfürü.

Fazla mı para harcadı, et hakareti.

Neden? Çünkü hakkı var kardeşim anladın mı(!).  Fakat sen onun hakkında bir yorum yapta görelim. Vay haline vay…

Öfkeliyiz, sinirliyiz, hiç olmadığımız kadar tahammülsüzüz.

Nereye varacak bu öfke bu kin çok merak ediyorum.

Bu yazı toplam 2564 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Sinem Kaplan Arşivi
SON YAZILAR