Güzide Kasim

Güzide Kasim

 SADECE BİR GÜNLÜĞÜNE!!!

 SADECE BİR GÜNLÜĞÜNE!!!

İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğünün 05.11.2016 tarih ve 8154 sayılı yazıları doğrultusunda, İçişleri Bakanlığımızın yayınladığı Sayın Valimizin uygulamayı başlattığı her Perşembe saat 14’den sonra “Vatandaşla Buluşma” adı altında Sayın Valimiz makamında kabul ettiği vatandaşın sorunlarını dinlediği halkla görüştüğü uygulamadır.

Görüşmek isteyen, bir nedenle sayın valimizle talep ve istekleri olan kişiler bir hafta boyunca randevu alır. Perşembe günü o saatte Sayın Valimiz makamında kabul eder.

Belli günler de vatandaşla böyle buluşmak çok güzel bir uygulama olmuş.

Ama bence vatandaşla buluşma günü değil kabul günü olmuş sanki.

Bence vatandaşla buluşma günü; sadece sayın valimiz için değil, vekillerimiz, belediye başkanlarımız, siyasi parti il ve ilçe başkanlarımız kısacası tüm bürokratlarımız içinde olmalı. Bir günlüğüne de olsa bırakalım resmiyeti, danışmanlarımızı, korumalarımızı…

Çıkaralım kravatları, ceketleri,  flar …vb. Giyelim pantolon ve kazaklarımızı…

***       ***       ***

Başlayalım Muğla/ Menteşe turuna;

Binelim halk otobüslerine okutalım kent kartlarımızı. Otobüslerimizin hallerini görelim özellikle Perşembe günü. Sonra çarşı-Pazar gezelim. Ayşe teyzeden yeşilliklerimizi alalım. Ayaküstü sohbet edelim. Nerden gelir? Nerede yaşar? Sıkıntısı var mı?

Oradan da bir esnafa ziyaret edelim bakalım orda ne var ne yok. Arastaya uğrayalım. Kamil ustadan Muğla kebabı ve köftesini yiyelim. Gökkuşağı şemsiyelerinin altında oturalım. Kamil abiden türk kahvesini içelim.

Artık biz olalım bir olalım.

Görelim esnafın, işletmelerin sıkıntılarını…

Saburhaneye gidelim. Oturalım kahvehaneye biraz siyaset konuşalım. Mehmet amcayı dinleyelim.

Hadi stadyum önünden tıp fakültesi otobüsüne binelim. Bir de hastaneye ziyaret edelim. Birde halkın

Gözüyle bakalım yeni hastanemize. Hasta ziyaretin de bulunalım. İlaç paraları var mı? Gerçekten hasta olarak saygı görüyorlar mı?

Huzurevine gidelim mi? Orda ki yaşlılarımız nasıl acaba? Psikolojileri nasıl? Gerçekten aradıkları ilgi ve şefkati bulabiliyorlar mı?

İşsiz gençlerimizi unutmayalım! İstihdam gücümüzü ortaya koyalım. İşe alımlarda senin adamın benim adamım zihniyetini bırakalım. İş gücümüz nedir? Potansiyelimiz nedir? Diye ölçüp değerlendirelim.

Yani bir günlüğüne Mehmet bey, Ahmet bey, Ayşe hanım, Fatma hanım değil de Mehmet abi, Ahmet amca, Ayşe teyze, Fatma yenge olun.

Sadece seçim döneminde değil,  siyasi parti organları için değil, bizim için, emek için, Muğla için, ülkemiz için halkla beraber hareket edelim…

Sorunlarımızı, sıkıntılarımızı dinleyip sümen altı ya da günün gereği için değil,  insanlık namına vicdanen, yorulmadan, bıkmadan artık çözüm odaklı çalışalım…

Hedefimiz çok, gücümüz bir olsun

Bu yazı toplam 1036 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Güzide Kasim Arşivi
SON YAZILAR