“Sadece Muğla bile Ayaz’ı tedaviye gönderebilir”

“Sadece Muğla bile Ayaz’ı tedaviye gönderebilir”
Muğla’nın Marmaris ilçesinde yaşayan Mehtap- Sinan Ünen çiftinin, SMA Tip2 hastası bebekleri Ayaz’ın Amerika’daki tedavisi için son 65 günü kaldı. Anne Mehtap Ünen, “Sadece Muğla bile Ayaz’ı tedaviye gönderebilir. Tek...

Muğla’nın Marmaris ilçesinde yaşayan Mehtap- Sinan Ünen çiftinin, SMA Tip2 hastası bebekleri Ayaz’ın Amerika’daki tedavisi için son 65 günü kaldı. Anne Mehtap Ünen, “Sadece Muğla bile Ayaz’ı tedaviye gönderebilir. Tek haylim Ayaz’ın ellerinden tutup yürütebilmek” dedi.

Beritan Yücel

Muğla’nın Marmaris ilçesinde yaşayan Mehtap- Sinan Ünen çiftinin sağlıklı doğan bebekleri Ayaz, 6 aylıkken bacaklarını hareket ettirememeye başladı. Daha sonra hareketleri kısıtlanan bebeğe SMA Tip2 teşhisi koyuldu. Ailesi, 21 aylık Ayaz için yurt dışında uygulanan ve bedeli 2 milyon Euro olan tedavi için bağış kampanyası başlatmıştı. Anne Mehtap Ünen, “Muğla’da kampanya yapılan tek bebek Ayaz. Sadece Muğla bile Ayaz’ı tedaviye gönderebilir. Tek haylim Ayaz’ın ellerinden tutup yürütebilmek” dedi.

SON 65 GÜN

Ayaz’ın şuanda sağlık durumunun iyi olduğunu söyleyen anne Mehtap Ünen, “Oğlum Ayaz 6 ayına kadar sağlıklı bir bebekti. 3 ay sonunda hareketlerinde azalmalar meydana geldi. Biz bu durumdan şüphelendik ve doktora gittiğimizde SMA hastası olabileceğini söyledi. 8 buçuk aylıkken SMA Tip2 tanısı koyuldu. Oğlum Ayaz oturamıyor, emekleyemiyor. Bunun tedavisi için bir kampanya başlattık. Geçen hafta tedavinin 5’inci dozunu aldı. Enfeksiyon riski vardı o durumları da atlattı. Şükürler olsun ki şimdi sağlık durumu daha iyi. Ayaz’ın Amerika’da tedavi olması için son 65 günü kaldı. 2 yaş üstünde de bu tedavi olabiliyor. Ama maksimum saydığı için son 65 günü var. Şu ana kadar 532 bin Euro toplandı. Bu rakamda yüzde 25,3’ü ediyor. Hedefte 2 milyon 100 bin Euro. Şuan da 4’te birini topladık” dedi.

Ayaz için birçok yerden destek geldiğini dile getiren anne Mehtap Ünen, “Marmaris’te birçok kafe, kumbara koyuyorlar. Bir günlük yevmiyesini koyanlar oluyor” dedi.

“AYAZ, MUĞLA’DA KAMPANYA YAPILAN TEK BEBEK”

Tek hayalinin Ayaz’ı yürütebilmek olduğunu ifade eden Mehtap Ünen, “Marmaris’ten bu konuda çok büyük destek görüyoruz ama Muğla’nın diğer ilçelerinden hala Ayaz’ı bilmeyen çok fazla insan var. Sesimizi duyurabilecekleri kadar bağırıyoruz. Muğla’da kampanya yapılan tek bebek Ayaz. Sadece Muğla bile Ayaz’ı 65 gün içerisinde bu tedaviye gönderebilir. Tek haylim Ayaz’ın ellerinden tutup yürütebilmek. Muğlalılardan tek isteğim bu. Lütfen Ayazımı kurtarmaya yardım edin” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 418 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.