Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Dural: “Sağlık çalışanları için Sosyal Destek Birimi kurduk”

Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Dural:  “Sağlık çalışanları için Sosyal Destek Birimi kurduk”
Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Dural, Coronavirüsle mücadele kapsamında özveri ile çalışan sağlık çalışanlarının yanında olduklarını...

Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Dural, Coronavirüsle mücadele kapsamında özveri ile çalışan sağlık çalışanlarının yanında olduklarını belirterek , Sosyal Destek Birimi kurduklarını bildirdi.

Neval Çolak

Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Dural, Coronavirüsle mücadele kapsamında özveri ile çalışan sağlık çalışanlarının yanında olduklarını belirterek, Sosyal Destek Birimi kurduklarını bildirdi. Ülke genelinde 97 şube ile sahada çalışan sağlık personelleri için gıdadan dezenfekte ürünlerine pek çok ihtiyaçlarının karşılanacağını belirten Sağlık-Sen Genel Başkan YardımcısıYusuf Dural, acil servisler içinde gıda desteğini arttıracaklarını söyledi.

“Önceliğimiz sağlık çalışanlarının yükünü hafifletmek” diyen Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Dural, “Öncelikle Covid-19 salgınında ölen tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Aralarında sağlık çalışanlarının da olduğu hastalara acil şifalar diliyorum. Karşımızda tarifte zorlanan, bilinmeyen, her geçen gün bir özelliği ortaya çıkan çok tehlikeli bir düşman var. Bu düşmanın taşıyıcısı da hedeflediği de insan. O nedenle sadece sağlık çalışanlarına değil, herkese çok büyük görevler düşüyor. Bu süreçte evde kalmak en etkili silah. Bunun dışında en önemli görev de sağlık çalışanlarına düşüyor. Sağlık çalışanlarımız tam bir seferberlik halinde gece gündüz çalışıyorlar. Bu yönüyle milletimizin takdirini kazanıyorlar.  Allah hepsinden razı olsun. Sağlık çalışanları mücadelenin en ön safında oldukları için de tehlikeden en çok etkilenen kesimi oluşturuyorlar. Bu tüm dünyada maalesef böyle. Zaten takdiri hak etmelerinin en önemli nedeni de bu. Her an salgınla yüz yüze oldukları için de önceki gün açıklanan rakamla 600’ün üzerinde testi pozitif çıkan arkadaşımız var. Vefat eden hekimlerimiz oldu. Temennimiz hiçbir sağlık çalışanımızın hiçbir vatandaşımızın zarar görmemesi. Ancak temenni ötesinde bir vaka olduğu da ortada. Bu süreçte bizler her zaman sağlık çalışanlarını yanındayız. Bir yandan Bakanlık yetkilileriyle sürekli iletişim halindeyiz, diğer yandan sahada sorun yaşaya arkadaşlarımıza el uzatıyoruz. Son Başkanlar Kurulu toplantımızda, ülke genelinde sağlık çalışanı arkadaşlarımızın yaşadıkları sorunları bir bir masaya yatırdık.  Bu toplantıda Sağlık-Sen olarak, yani ülkemizin sağlık çalışanları alanındaki en büyük sendikası olarak bir karar aldık. Dedik ki, Hükümet bu süreçte sağlık çalışanları için önemli adımlar attı. Daha yapılacaklar da var. Mücadele tüm cephede çok boyutlu olarak devam ediyor” dedi.

“TEK GAYEMİZ, SAĞLIK ÇALIŞANLARININ YÜKÜNÜ HAFİFLETMEK”

Bu süreçten olumsuz etkilenen sağlık çalışanlarına psikolojik destek sunacaklarını da belirten Dural, sözlerine şu şekilde devam etti: “Biz de hizmetlerimize bir yenisi daha ekleme kararı aldık. Sağlık çalışanlarının ve yakınlarının ihtiyaçlarını karşılamak üzere Sosyal Destek Birimi kurduk. Ülke genelinde 97 şubemizle, sahada çalışan arkadaşlarımız için gıdadan dezenfekte ürünlerine pek çok ihtiyacı karşılıyoruz. Kurmuş olduğumuz Sosyal Destek Birimimizle bu ihtiyaçları daha organizeli bir şekilde yürüteceğiz. Yine bu Birimle vefat eden sağlık çalışanlarının ailelerinin her türlü ihtiyacını karşılayacağız. Covid-19 servisleri, aciller, ASM’ler ve ASH acil sağlık istasyonlarına takviye besin desteğine ağırlık vereceğiz.  Ayrıca, salgınla mücadeleden olumsuz etkilenen sağlık çalışanlarına psikolojik destek sunarak rehabilite olmalarını sağlayacağız. Bu ihtiyacı, alanında uzman olanlarla sağlayacağız.  Sosyal Destek Birimimiz 7/24 hizmet verecek. Genel Merkezimizi ve 97 şubemiz tüm bu çalışmaları titizlikle yürütecek. Tek gayemiz var; sağlık çalışanlarımızın yükünü hafifletmek. Mücadelelerinde onlara güç kuvvet olmak.  Yalnız olmadıklarını hissettirmek.  Unutmayalım ki sağlık çalışanları bu zorlu süreçte milletimizin onurlu kahramanları.”

Bu haber toplam 615 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.