Sağlık-Sen'den maske açıklaması

Sağlık-Sen'den maske açıklaması
Muğla İl Sağlık Müdürü Dr. İskender Gencer’in pazaryerinde maskesiz görüntülenmesi haberlerinin üzerine Muğla Sağlık-Sen Şube Başkanı Özcan...

Muğla İl Sağlık Müdürü Dr. İskender Gencer’in pazaryerinde maskesiz görüntülenmesi haberlerinin üzerine Muğla Sağlık-Sen Şube Başkanı Özcan Çiçek bir açıklama yaptı.

Neval Çolak

İl sağlık Müdürü Dr. İskender Gencer’in pazaryerinde maskesiz görüntülenmesinin haber konusu olması üzerine Muğla Sağlık-Sen Şube Başkanı Özcan Çiçek yaptığı açıklamada, yapılan haberin, il sağlık müdürünün tedbirsiz davranışı olarak lanse edilmesinin hoş olmadığını vurgulayarak, “Bir aydır devam eden filmin bütününden kopup tek bir karesini görmek doğru değildir” dedi.

Başkan Özcan Çiçek’in yaptığı açıklama şöyle:

“Sayın İskender Gencer, özellikle bu Pandemi sürecinde oldukça yoğun bir tempoda, gece gündüz demeden görevini yürütmekte, sağlık çalışanlarının ve toplumun sağlıklı kalabilmelerini sağlamak için kişisel koruyucu ekipmanlarının temininde elinden geleni yapmakta, sendika olarak bizim bu konuda ilettiğimiz talep ve önerileri dikkate alarak değerlendirmekte, gereğinin yapılması adına gayret göstermektedir. Bu haberin, il sağlık müdürünün genel tedbirsiz davranışı olarak lanse edilmesi hoş olmamıştır. Bir aydır devam eden filmin bütününden kopup tek bir karesini görmek doğru değildir. Biz bu ve benzeri eksiklikleri kendi iç dinamiklerimizle çözümlemeye çalışırken Sağlık sisteminin ildeki en üst temsilcisi olan il sağlık müdürü hakkında yapılan olumsuz haber tüm sağlık camiasının motivasyonunu bozmaktadır. Oysa ki, özellikle Covid-19 mücadele edilen bu süreçte sağlık çalışanlarının ihtiyacı; moral, motivasyon, takdir ve nezakettir. Tüm milletimizi, bu amaca hizmet etmeye davet ediyorum. Gazetecilerimizin de toplum sağlığı ile ilgili göstermiş oldukları ve gösterecek oldukları hassasiyeti takdirle karşılıyorum. Dünyanın, sağlık çalışanlarının omuzlarında olduğunun unutulmaması gerektiğinin düşünüyorum.”

Bu haber toplam 744 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.