Sağlık-Sen’den sağlık çalışanlarına anlamlı destek

Sağlık-Sen’den sağlık çalışanlarına anlamlı destek
Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası Muğla Şube Başkanı (Sağlık-Sen) Özcan Çiçek, sağlık çalışanları için başlattığı ‘Sağlık...

Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası Muğla Şube Başkanı (Sağlık-Sen) Özcan Çiçek, sağlık çalışanları için başlattığı ‘Sağlık Çalışanlarına Destek’ kampanyası kapsamında 5 bin 300 adet kolonya yaptırarak sağlık çalışanlarına dağıttı.

Sinem Karakaya

Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası Muğla Şube Başkanı (Sağlık-Sen) Özcan Çiçek, sağlık çalışanları için başlattığı ‘Sağlık Çalışanlarına Destek’ kampanyası kapsamında 5 bin 300 adet kolonya yaptırarak sağlık çalışanlarına dağıttı. Bu zorlu süreçte sağlık çalışanlarının yanında olduğunu vurgulayan Başkan Çiçek, İl Sağlık Müdürlüğüne personel ihtiyacı olduğunda gönüllü olarak çalışabileceğini bildiren bir dilekçe yazdığını dile getirdi.

Sağlık çalışanlarına 5 bin 300 adet kolonya dağıttığını söyleyen Sağlık-Sen Muğla Şube Başkanı Özcan Çiçek; “Coronavirüs  Türkiye’de görülmeye başlandığından beri hemen çalışmalarımıza başladık. Ne yapabiliriz diye düşündük. Sağlık çalışanlarına hijyenle ilgili ihtiyaç duyabileceği en garanti olan yüzde seksen alkol içeren 5 bin 300 adet kolonya yaptırıp cam şişeler içinde sağlık çalışanlarına dağıttık. Bu dönemde kolonya bulmak zor olduğu için daha fazla yaptırmak istedik ama 5 bin de kaldık. Sağlık çalışanlarının izin kullanmasıyla ilgili bir çalışma yaptık.  Bende eski bir sağlık personeli geçmişim olduğundan dolayı İl Sağlık Müdürlüğüne personel ihtiyacı olduğunda gönüllü olarak çalışabileceğimi bildiren bir dilekçe yazdım. Şu anda herhangi bir ihtiyaç duyulan bir durum yok” dedi.

“SAĞLIK ÇALIŞANLARI İÇİN OTOBÜS TALEP ETTİK”

Başkan Çiçek, sağlık personelleri için Büyükşehir’den otobüs talep ettiklerini belirterek; “Virüsle mücadelede en büyük risk sağlık çalışanlarında olduğu için toplumun içinde özellikle halk otobüsleriyle ilgili Büyükşehir Belediyesi’ne dilekçe yazdım. Bu dilekçeyi yazarken enfeksiyon uzmanlarıyla görüşerek yazdım doğru mu yanlış mı diyerek. Belediye bunu kabul etti. Tüm Muğla’da hastane çalışanlarının ayrı bir servisle ücretsiz transferini işe gidiş ve işten dönüşün yapılmasını sağladık. Böylelikle hem sağlık çalışanlarına bir nebze destek hem de virüs olma şüphesine karşılık halkla iç içe otobüste seyretmesin istedik. Aynı zamanda sağlık çalışanlarına izolasyon açısında da önemli. Büyükşehir Belediyesi bu durumu olumlu buldu ve hemen uygulamaya geçti” dedi.

NAZAR UNLU MAMULLERİ’NDEN SAĞLIK ÇALIŞANLARINA DESTEK

Nazar Unlu Mamülleri’nin acil serviste çalışan personellerine atlı, poğaça ve meyve suyu ikramında bulunacaklarını belirten Başkan Çiçek; “Nazar Unlu Mamülleri sahibi Şehiz Hanımla bir görüşme yaptık. Oda destek amaçlı gıda desteği sağlayacak sağolsun. Acil serviste çalışan arkadaşlarımıza günlük tatlı, poğaça ve meyve suyu ikramında bulunabileceklerini söyledi. 30 gün boyunca acil serviste çalışan personellere tatlı, poğaça ve meyve suyu ikramında bulunacak” dedi.

MUĞLASPOR ESKİ KULÜP BAŞKANI HALUK BEYİMOĞLU’NDAN ANLAMLI DESTEK

“Muğlaspor Eski Kulüp Başkanı Haluk Beyimoğlu’nun virüs süreci bittikten sonra sağlık çalışanlarını araçlarıyla istedikleri yere ücretsiz taşıyacağının sözünü aldık” diyen Başkan Çiçek, sözlerine şu şekilde devam etti; “Muğlaspor Eski Kulüp Başkanı Haluk Beyimoğlu, sağlık çalışanlarına bende destek olmak istiyorum dedi. Bu süreç bittikten sonra sağlık çalışanlarını araçlarıyla istedikleri yere ücretsiz taşıyacağını bildirdi. Sağolsun sözünün arkasında. Bu süreç bittikten sonra sağlık çalışanlarını ücretsiz istedikleri yere taşıma sözü verdi. Bu durum sadece bizim üyelerimize değil tüm sağlık çalışanlarını kapsıyor. Çok teşekkür ediyorum kendisinide. Çalışanlara çok destek oldu.”

“EN AZ RİSKLE BU DURUMDAN NASIL ÇIKILABİLİR DİYE ÇALIŞIYORUZ”

Hep sahada olduklarını belirten Başkan Çiçek, sözlerini şu şekilde sonlandırdı; “Biz hep sahadayız. İlçelerdeki hastaneleri geziyoruz. Sağlık çalışanlarımızın bu zor durumlarında yanlarında olmaya çalışıyoruz. Biz evde kal diyoruz fakat ben bir sendika başkanı olarak şu durumda evde kalamam. Sağlık çalışanlarının yanında olmam lazım. Derdiyle dertlenmem lazım. Eksikliklerini gidermem lazım. Bize gelen son verilere göre Muğla’da pozitif vaka yok. Bu durum güzel ama hiç olmayacak anlamına gelmiyor. Tedbiri elden bırakmamak gerekiyor. Biz her şekilde görevimizi yerine getireceğiz. En az riskle bu durumdan nasıl çıkılabilir diye çalışıyoruz.”

Bu haber toplam 1283 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.