Sağlık sistemi bu yükü kaldıramayabilir!

Sağlık sistemi bu yükü kaldıramayabilir!
Milas’ta son haftalarda tırmanışa geçen Kovid-19 vakaları ve riski konusunda, toplum sağlığının korunması için herkesi tedbirlere ve kurallara gönüllü...

Milas’ta son haftalarda tırmanışa geçen Kovid-19 vakaları ve riski konusunda, toplum sağlığının korunması için herkesi tedbirlere ve kurallara gönüllü olarak uymaya davet eden Milas Kaymakamı Eren Arslan, çemberin herkes için daraldığına dikkat çekerek, “Vaka artışları bu şekilde giderse, sağlık sistemimiz yükü kaldıramayabilir. Durum çok ama çok ciddi! Virüsle ancak birlikte kurallara uyarsak baş edebiliriz. Milas halkını sorumlu davranarak, topyekun virüsle mücadeleye davet ediyorum.” dedi.

Haber Merkezi

Milas Kaymakamı Eren Arslan, gazetecilere Milas’taki Kovid-19 vaka artışları konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

“Virüse karşı maske-hijyen-fiziki mesafe kurallarına mutlak suretle uymalıyız! Pazarlarda, hastanelerde gereksiz yoğunluklar oluşturulmamalı, eş, dost, akraba ziyaretleri yapılmamalı. Ancak tedbirle virüsü yenebiliriz.” diyen Kaymakam Arslan, halkı yasak ve tedbir açıklaması beklemeden, zorunluluktan değil gönüllük esası ile davranarak virüsle topyekun mücadeleye davet etti.

VİRÜS ÇOK HIZLI YAYILABİLİYOR

Son günlerde ülke genelinde olduğu gibi Milas’ta da virüse yakalanan hasta sayısının arttığını belirten Kaymakam Arslan, virüs bulaşan bir kişinin dikkat etmemesi halinde virüsün katlanarak yayılabildiğine dikkat çekti ve ekledi: “Şuan kendi sağlığını, yakınlarının ve toplumun sağlığını düşünen herkesin duyarlı davranması gerekiyor. Çünkü bu virüs en ufak bir dikkatsizlikte dahi hızla yayılabiliyor ve bu şekilde artış devam ederse hastanelerin de bir kapasitesi olduğunu unutmamamız gerekiyor. Allah göstermesin eğer sorumlu davranmazsak, hastanelerimiz, sağlık sistemimiz bu virüs yükünü kaldıramayacak bir hale gelebilir.”

VİRÜS MÜCADELESİNDE HERKES SORUMLULUK ALMALI!

Koronavirüs ile ilgili 7’den 77 herkesin sorumluluk alması gerektiğine vurgu yapan Kaymakam Arslan, maske-fiziki mesafe-hijyen kurallarıyla birlikte şu durumlara dikkat edilmesini rica etti:

· Acil sağlık hizmetleri dışında, zorunlu olmadıkça hastanelerden mümkün olduğunca uzak durun, alt basamak sağlık hizmetleri için lütfen aile hekimlerine başvurun.

· Herkes bu virüsün taşıyıcısı olabilir, ev, akraba, komşu ziyaretlerine kesinlikle ara verin, sevdiklerini koruyun!

· Pazar alışverişlerinizi, yaşadığınız semte yakın alanlarda kurulan pazarlardan karşılayın, yoğunluk oluşan yerlerden uzak durun.

· Çalışma alanlarınızda, toplu taşıma hizmeti alırken de mutlaka virüs gerçeğini unutmadan, tedbirli olun.

· Kovid-19 belirtileri taşıyorsanız, maske takarak sağlık kuruluşlarına başvurun.

· Eğer virüse yakalandıysanız,test sonucunuz pozitif çıktıysa, filyasyon ekibine temasta bulunduğunuz kişileri eksiksiz bildirin.

KİMSENİN HASTALANMASINA VE ÖLÜMÜNE SEBEP OLMAYIN!

Koronavirüs denetimlerinin de aralıksız sürdürüldüğünü ifade eden Kaymakam Arslan, virüse yakalanan hastaların karantina, izolasyon kararına uymadıkları takdirde istisnasız haklarında yasal işlem başlatılacağını, cezai yaptırımların ağır olduğunu belirterek bunun bir de vicdani boyutunun olduğunun unutulmamasını istedi.

Özellikle evde tedavi gören Kovid-19 hastalarına çağrıda bulunan Kaymakam Arslan, “Pozitif olan bir hasta, eğer karantina ve izolasyona uymaz ise yakınlarının, sevdiklerinin ve hiç tanımadığı insanların ölümüne sebep olabiliyor. Bu durumun yasal olarak bir karşılığı var ancak vicdani yükünü de kimse hafife almasın ve buna göre lütfen duyarlı davransın.” dedi.

Bu haber toplam 541 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.