Sağlıkta “BALLI” atamalar

Sağlıkta “BALLI” atamalar
2018 yılında Datça ilçesine Kadın Doğum Uzmanı olarak atandığı halde ilçede görev yapmadığı iddia edilen Dr. Gonca Ballı’nın, Muğla Kamu Hastaneleri...

2018 yılında Datça ilçesine Kadın Doğum Uzmanı olarak atandığı halde ilçede görev yapmadığı iddia edilen Dr. Gonca Ballı’nın, Muğla Kamu Hastaneleri Birliği Başkan Yardımcılığına, eşi Dr. Şadi Ballı’nın ise, Muğla'ya eş durumundan getirilerek,  önce Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcılığına, sonra da, Menteşe Devlet Hastanesi kurucu Başhekimliğine getirildiği öğrenildi.

Sağlık Bakanlığı’nın ülke genelinde etkili olan Coronavirüs salgınıyla mücadele süreci devam ederken, Muğla sağlık teşkilatında yapılan atamalar, salgın sürecinin önüne geçti. Adıyaman’dan Datça Devlet Hastanesi’ne Kadın Doğum Uzmanı olarak atanan ve ilçede hiç görev yapmadan Köyceğiz Başhekim Yardımcılığına atandığı iddia edilen Dr. Gonca Ballı’nın, Muğla Kamu Hastaneleri Birliği Başkan Yardımcılığına atandığı öğrenildi.

Atamaların bununla da kalmayıp, Dr. Gonca Ballı’nın kendisi gibi doktor olan eşi Dr. Şadi Ballı ile de devam etti.

İddialara göre, Dr. Gonca Ballı’nın eşi Dr. Şadi Ballı’nın da, eş durumundan görev yaptığı Adıyaman’dan Muğla’ya getirilerek, önce Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcılığına, şimdi ise, önümüzdeki günlerde faaliyete geçirilmesi beklenen 100 yataklı Menteşe Devlet Hastanesi’ne kurucu Başhekimliğine görevlendirildi.

DATÇA’DA KADIN DOĞUM UZMANI YOK

Atamaların ardından ortaya atılan iddialara göre, Kamu Hastaneleri Birliği Başkan Yardımcılığına atanan Dr. Gonca Ballı’nın 2018 yılında Kadın Doğum Uzmanı olarak Datça Devlet Hastanesi’ne atanmasına rağmen, ilçede hiç görev yapmayarak, Köyceğiz’e Başhekim Yardımcılığına atandığı, bu atamanın ardından Datça ilçesine başka kadın doğum uzmanı atanmadığı için ise, kadın doğum ünitesinin kapatıldığı bildirildi.

İlçede kadın doğum ünitesinin bulunmayışı nedeniyle vatandaşların kadın doğum için en yakındaki ilçe olan Marmaris’e gitmek zorunda kaldıkları öğrenildi.

BELEDİYE BAŞKANININ GELİNİ BAŞHEMŞİRE OLDU

Bir diğer atama iddiası ise, Menteşe Devlet Hastanesi Başhemşirelik kadrosu için ortaya atıldı. İddiaya göre, Menteşe Devlet Hastanesi Başhemşirelik görevine Ula Belediye Başkanı İsmail Akkaya’nın gelini Elif Akkaya görevlendirildi.

Bu haber toplam 12911 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.