SAKARTEPE İLE İLGİLİ KARAR RESMİ GAZETE’DE YAYIMLANDI

SAKARTEPE İLE İLGİLİ KARAR RESMİ GAZETE’DE YAYIMLANDI
Muğla’nın Ula ilçesinde yer alan Sakartepe Net Tesisleri Doğal Sit Alanı, “Doğal Sit-Nitelikli Doğal Koruma Alanı” ve “Doğal Sit-Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı” olarak tescil edildi.BERİTAN YÜCELÇevre...

Muğla’nın Ula ilçesinde yer alan Sakartepe Net Tesisleri Doğal Sit Alanı, “Doğal Sit-Nitelikli Doğal Koruma Alanı” ve “Doğal Sit-Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı” olarak tescil edildi.

BERİTAN YÜCEL

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü tarafından Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre Sakartepe Net Tesisleri Doğal Sit Alanı, “Doğal Sit-Nitelikli Doğal Koruma Alanı” ve “Doğal Sit-Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı” olarak tescil edildi.

Resmi Gazete’de yayımlanan kararda şu ifadelere yer verildi:

“Muğla’nın Ula ilçesinde yer alan Sakartepe Net Doğal Sit Alanı aşağıdaki haritada gösterildiği şekliyle Bakanlık Makamının 09.03.2021 tarih ve E.471292 Olur’u ile “Doğal Sit-Nitelikli Doğal Koruma Alanı” ve “Doğal Sit-Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı” olarak tescil edilmiştir.

27 Ekim 2017 tarihli ve 30223 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Korunan Alanların Tespit, Tescil ve Onayına İlişkin Usul ve Esaslara Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik’in 2. Maddesinin (i) bendinde yer alan, “Anıt ağaçlar hariç, tabiat varlıklarının ve doğal sit alanlarının tescil kararları Resmi Gazete’de yayımlanır ve Bakanlığın internet sayfasında bir aya süre ile duyurulu.” Hükmü gereği ekteki haritadad belirtilen doğla sit alanının tescili tebliğ olunur.”

Bu haber toplam 609 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.