Saklıkent’e yoğun ilgi

Saklıkent’e yoğun ilgi
Dünyanın en uzun 10 kanyonundan biri olan Muğla Seydikemer'deki Saklıkent Kanyonu, ziyaretçi sayısında rekora gidiyor.Geçtiğimiz yıl 428 bin 551 kişinin...

Dünyanın en uzun 10 kanyonundan biri olan Muğla Seydikemer'deki Saklıkent Kanyonu, ziyaretçi sayısında rekora gidiyor.

Geçtiğimiz yıl 428 bin 551 kişinin ziyaret ettiği kanyonu, 8 ayda 300 bin 146 kişi gezdi. Ziyaretçi sayısının yıl sonuna kadar 500 bini bulması bekleniyor.

TARİH KORUNUYOR

Geçimini daha çok tarımla sağlayan Seydikemer için kanyonun öneminin büyük olduğunu söyleyen Seydikemer Kaymakamı Ekrem Çalık, "Seydikemer, ekonomik anlamda tarım ilçesi olmakla beraber, turizmde de çok önemli bir yeri var. Şu ana kadar Saklıkent'e ziyaretçi sayısı 300 binin üzerinde. Ziyaretçi sayısının yıl sonuna kadar 500 bini bulacağını düşünüyoruz. Geçtiğimiz yıl ziyaretçi sayısı 428 bindi. Ören yerleri ziyaretçileri var. Rafting tercih edenler ise 20 bin civarında.

Safariye katılan turist sayısı 80 bin civarında. Turizm potansiyeli de Seydikemer'de oldukça yüksek.

Seydikemer'de tarımın yanı sıra turizmin üzerinde de durmak gerekiyor" dedi. Tarihi koruma konusunda yöre halkının da giderek bilinçlendiğini dile getiren Çalık, "Gelecekte tarih bir servet olarak ortaya çıkacaksa bunun sahibi yine yöre halkı olacaktır. Bu beldeye yerli yabancı tüm turistleri bekliyoruz. Bölge halkımıza da bol kazanç ve bereket diliyorum" diye konuştu.

Bu haber toplam 901 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.