Elvan Göçer

Elvan Göçer

SAMİMİ NİYET Mİ ? SAMİMİYET (SİZ) MİSİNİZ ?

SAMİMİ NİYET Mİ ? SAMİMİYET (SİZ) MİSİNİZ ?

Çıkarları, menfaatleri  uğruna kalp kıran,kendi açıkları çok olduğu için korkarak taraf tutanlar,tuttukları taraf doğru değilse dahi arkasında dururlar.Çünkü durum tamamen duygusala bağlanmıştır.

İnsanların yaptıkları konuşmalarda  kürsüden iyi niyette bulunmaları,olumlu sözler söylemeleri gayet normal bir davranış baktığımızda öyle değil mi?Ama o kişilerin kendilerinde olmayan vasıfları göstermeye çalışma çabaları çok abes duruyor.Gerçekte yüzyüze ikili ilişkilerde tanıdığımız,gözlemlediğimiz ,ne işler karıştırdıklarını az çok bildiğimiz, burunları yere düşse dahi kibirden,gururdan eğilip yerden almayacak kişilerin konuşmalarına bir bakıyoruz memleketin en samimi insanı olmuş çıkmışlar.Bir konuşana bakıyoruz , bir de kendimize” acaba gariplik bende mi”  diye düşünmekten alamıyoruz kendimizi.

Maskelerle dolaşmanın kimseye fayda getirmediğine aksine zarar getirdiğine çoğu kez hepimiz şahit olmuşuzdur. Bu maskeli bukalemunları her yerde olduğu gibi siyasi arenada da görmek mümkün. Paramparça olmuş gönülleri,hangi samimi siyasetçi, hangi babayiğit samimi niyetli kardeşimiz kazanacak merak içindeyim doğrusu.

Ellerindeki imkanları kişisel menfaatleri  güce çevirip vatandaşı tehdit eden, çalışanları baskıyla sindirmeye çalışan(onlar kendilerini çok iyi bilirler)kişilik yoksunları hakikaten SAMİMİYETsizsiniz.

İnsan kazanmak yerine kazanmamak için verdiğiniz mücadeleyi, ötekileştirme çabalarınızı sahada sergileseydiniz eğer şimdi baş üstünde yeriniz olurdu.Saygıyla ,sevgiyle isimlerinizden bahsediyor olurduk.

Başarısız kişiler, kendilerinin önüne geçebilecek başarılı kişilerin önünü kesmeye çalışmalarıyla, çevirdikleri entrikalarla,sokak ağzı ifadelerle, yaptıkları dedikodularla siyasette başarı sağlanmaz.Başarı halkın içinde olmakla,vatandaşın gönlüne girmekle,yüreklerine dokunmakla elde edilir.Kısaca samimi niyetle gerçekleşir ama bakıyoruz ki siz SAMİMİYETsizsiniz.

Egolarınızın, kibirlerinizin sizi ne kadar komik ve küçük düşürdüğünün bilincinde olsanız,koca koca dağları biz yarattık tavrınızdan çıksanız,kafanızı tavus kuşu gibi kuma gömmekten vaz geçip etrafınızda olan bitenin farkına varsanız,hep BİZ BİLİRİZ  tavrından kurtulduğunuz anda  samimiyetinize inanıldığı zaman çok şey değişir ama maalesef SAMİMİYETsizsiniz.

Hz.Mevlana’nın deyimi ile ; “Ya olduğunuz gibi görünün yada göründüğünüz gibi olun.”

Samimi yüreklere, samimi güzel insanlara SEVGİYLE…

Bu yazı toplam 2647 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Elvan Göçer Arşivi
SON YAZILAR