SANAT AŞKIYLA ENGELLERİ AŞTI

SANAT AŞKIYLA ENGELLERİ AŞTI
MİKAİL ZEYBEK---Yaşadığı elim kaza sonucu 20 yıldır tekerlekli sandalyeye bağlı yaşayan Gülay Çolak, engelini sanat aşkıyla aştı. Yaralarını çabuk saran Çolak, çocukluktan beri ilgilendiği resim sanatına yöneldi. Eserleri...

MİKAİL ZEYBEK---Yaşadığı elim kaza sonucu 20 yıldır tekerlekli sandalyeye bağlı yaşayan Gülay Çolak, engelini sanat aşkıyla aştı. Yaralarını çabuk saran Çolak, çocukluktan beri ilgilendiği resim sanatına yöneldi. Eserleri kısa sürede yoğun ilgi gördü. Atölyesini açtı, ünü dünyaya yayıldı, yurt dışından bile sipariş almaya başladı. Çolak, "Resim yaşam enerjim, yaşam sevincim, her şeyim" dedi.

Ortaca Dalyan Mahallesinde yaşayan 42 yaşındaki Gülay Çolak, 20 yıl önce 2’nci kattaki evinin balkonundan düştü, tekerlekli sandalyeye bağımlı kaldı. Yaşadığı elim kazanın yaralarını çabuk saran Çolak, resim yapmaya başladı. O hep pozitifti, sanat aşıyla hayata daha sıkı sarıldı. Çocukluktan beri sanata ilgisi olan Çolak’ın eserleri kısa sürede büyük ilgi gördü, siparişler almaya başladı. Ünü bütün Güney Ege’yi sardı,  Dalyan’da yerleşik yaşayan yabancı komşularının desteğiyle atölyesini açtı.

DÜNYA ÇAPINDA İLGİ GÖRDÜ

Bedensel engeline rağmen atölyesinde kendini daha geliştiren Çolak’ın ünü dünyaya yayıldı, yurt dışından da sipariş aldı. Yabancı komşularının desteğiyle eserleri stantlarda sanatseverlerin beğenisine sunuldu. O resim yapamaya devam etti, komşuları standını bekledi. Eserlerinde bölge yaşantısını da konu eden Çolak’ın son olarak bir evin duvarına köy yaşantısını resmetti. Son çalışması Güney Ege’de ve sosyal medyada ilgi odağı haline geldi.

HAYATA DAHA SIKI SARILDIM

Bir kızı olan Çolak, yaşadığı kaza ve tekerlekli sandalyede yaşamanın hayatında dönüm noktası olduğu kaydetti. Eşinin ve kızının resim çalışmalarında büyük desteği olduğunu ifade eden Çolak, engelleri aştığı hikayesini şöyle anlattı: “Yaşadığım kaza beni çok etkiledi. Resim yapmak beni hayata daha sıkı sarılmamı sağladı. Ben hep pozitif bir insandım. Resim yapınca bunu daha da geliştirdim. Yabancı komşularım bana çok destek verdi. Resimlerim ilgi görünce atölye açmamda çok yardımcı oldu. Resim benim yaşam enerjim, sevincim, her şeyim. Birçok farklı yerlerden sipariş almaya başladım. Bu beni daha da mutu etti.” dedi.

Bu haber toplam 492 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.