Sanayi sitesi bilmecesi

Sanayi sitesi bilmecesi
Muğla Büyükşehir Belediyesi’ nin 2015 Yılı’ nda projesine başladığı ve önümüzdeki yıl bitirileceği söylediği Yeni Sanayi Sitesi Projesi hakkında,...

Muğla Büyükşehir Belediyesi’ nin 2015 Yılı’ nda projesine başladığı ve önümüzdeki yıl bitirileceği söylediği Yeni Sanayi Sitesi Projesi hakkında, her kesimden farklı yorumlar gelmeye başladı. Esnaf Mustafa Sinan Akbey, konu hakkında, “Her 20 yılda bir otogar, her 30 yılda bir yeni sanayi bölgesi mi arayacağız?” sorusunu sordu.

Sinem KORKMAZ

Akkaya (Dirgeme) Yolu üzerinde tasarlanan projeye göre yapılmakta olan Yeni Sanayi Sitesi’ nin yollarının dar olduğunu belirten esnaflar, ikinci bir müşteri aracının aynı yolda bulunamayacağına vurgu yaptı. Yol refüjlerinin büyük olduğunu belirten esnaflar, yakın bir tarihte bu alanın kendilerine yetmeyeceğini ve yeni bir yer arayışına girileceğinin altını çizdi.

Akkaya Mahallesi’ de yaklaşık 1200 sanayi dükkânının bulunduğu proje, Üniversite Hastanesi, otogar, TOKİ’nin de yapılması ile geniş bir alanın hareketlenmesine yol açtı.

YAPILAŞMA DEVAM EDECEK

Sanayi Bölgesi’ ne taşınma hazırlığı yapan esnaf, yol darlığı nedeniyle kısa sürede sanayinin değişmesi tedirginliğini yaşadıklarını ve Büyükşehir Belediyesi’ nin bu soruna bir çözüm üretmesini istediklerini dile getirdi.

Bu gelişmeler yaşanırken, konuya sessiz kalmayan Mustafa Sinan Akbey, “Şu an kullanılan sanayii sitesi, yaklaşık 30 yıl önce yapılmış ve 5 yıldır da taşınması hakkında konuşuluyor. Taşınma sebebi, şehir merkezinin büyümesi ve konut alanı içinde kalması! Önemli olan yeni sanayiye ne zaman taşınılacağı değil, sanayinin nereye taşınacağı! Yeni yapılan sanayi sitesinin planlaması yapılırken Tıp Fakültesi Hastanesi, Yeni Otogar ve Yeni TOKİ konutları yoktu. Şimdi ise o bölgede konut yapılaşması var ve çok kısa sürede gördüğümüz kadarı ile bu yapılaşma daha da devam edecek.” diye belirtti.

SANAYİNİN YENİDEN TAŞINMASI

Akbey düşüncelerini açıklarken, “Akkaya Mahallesi’ nde bu yapılaşma devam ederse Yeni Sanayi Sitesi, yine ‘Konut Alanı’ içerisinde kalmayacak mı? Yani bir 30 yıl sonra sanayi tekrar taşınmak zorunda kalınmayacak mı? Bizim projelerimiz, 30 yıllık bir geleceği mi öngörüyor? Her 20 yılda bir otogar, her 30 yılda bir yeni sanayi bölgesi mi arayacağız? Yeni Otogar yapılınca oradaki trafik yoğunluğu da arttı ve ışıklı kavşağın yeterli olmadığını hepimiz gördük. Bir de buna Yeni Sanayi Sitesi’ nin trafik yoğunluğu eklenince ulaşım için ne gibi önlemler alınacak? Mevcut yol yetersiz kalmayacak mı?” sorularına cevap istedi.

Bu haber toplam 1720 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.