Sanayinin "Adalet ablası"

Sanayinin "Adalet ablası"
Muğla'da yaşayan 53 yaşındaki Adalet Akgün, erkek nüfusunun yoğun olduğu sanayi sitesinde çay ocağında çalışarak kendi ayakları üzerinde duruyor....

Muğla'da yaşayan 53 yaşındaki Adalet Akgün, erkek nüfusunun yoğun olduğu sanayi sitesinde çay ocağında çalışarak kendi ayakları üzerinde duruyor. Akgün, “İlk başlarda yüzde 99'u erkek olan sanayi sitesi esnafı, beni karşılarında görünce şaşkınlık yaşıyordu. Şu an hepsinin Adalet ablasıyım” dedi.

Aykut Kurt

Muğla Küçük Sanayi Sitesi'nde çay ocağı işleten, 1 çocuk annesi Adalet Akgün isimli vatandaş, erkeklerin yoğun olduğu bir ortamda çay ocağı çalıştırarak, kendi ayakları üzerinde durmaya çalışıyor. İşyerinde tek başına çalışan Akgün, yoğun iş temposuna aldırış etmeden müşterilerine çay, kahve ve meşrubatlarını bisikletiyle servis ediyor.

"KAZANDIĞIM PARAYLA KIZIMI OKUTTUM VE EVLENDİRDİM"

Yaptığı işten gurur duyduğunu anlatan Akgün, "Muğla sanayisinde 12 yıldır çay ocağı işletiyorum. İlk başlarda yüzde 99'u erkek olan sanayi sitesi esnafı, beni karşılarında görünce şaşkınlık yaşıyordu. Şu an hepsinin Adalet ablasıyım. Her şey yolunda gidiyor. Bu işe başladığım zaman cebimde sadece ruhsat parası vardı. Esnaf arkadaşlarımın manevi desteğini asla unutamam. İşlerim çok güzel. Buradan kazandığım parayla kızımı özel üniversitede okuttum ve evlendirdim. Yaptığım işten gurur duyuyorum. Alın teriyle paramı kazanıyorum" dedi.

"45 YAŞINDA BİSİKLET SÜRMEYİ ÖĞRENDİM"

Kimseye muhtaç olmadan ayakları üzerinde durmaya çalıştığını söyleyen Adalet Akgün, kadınlara iş ayrımı yapmadan, ön yargılardan sıyrılarak çalışmalarını önerdi.

Adalet Akgün, "Kadınlarımız biraz birikim yaptıktan sonra kendilerine istedikleri işi kurabilirler. Ev ekonomisine destek olmaları daha rahat bir yaşam sürmelerini sağlayacaktır. Her şeyin başında sabır geliyor. 45 yaşında bisiklet sürmeyi öğrendim. Yoğunluktan dolayı servisimi bisiklet ile yapıyorum. O benim elim ayağım oldu" diye konuştu.

Bu haber toplam 1805 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.