Sarıbey: “Mayıs sonuna umutlu bakıyoruz”

Sarıbey: “Mayıs sonuna umutlu bakıyoruz”
Muğla Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GETOB) Müdürü Cahit Sarıbey, Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un pandemi ile mücadele sürecinde...

Muğla Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GETOB) Müdürü Cahit Sarıbey, Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un pandemi ile mücadele sürecinde toplum disiplininin devam etmesiyle iç turizmin Mayıs ayının sonunda başlayacağına yönelik açıklamalarına katıldıklarını belirterek sürece umutlu baktıklarını söyledi.

Neval Çolak

Muğla Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GETOB) Müdürü Cahit Sarıbey, Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un Mayıs ayının sonuna doğru iç turizmin hareketlenmesini beklediklerine yönelik açıklamalarına katıldıklarını belirterek, “Bakanımızın temennisine katılıyor, umutlu bakıyoruz” dedi.

GETOB Müdürü Cahit Sarıbey, pandemi ile mücadele sürecinde bütün şartların olumlu gitmesi ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından olumlu açıklamaların yapılmasıyla tüm hazırlıkların yapılarak, turizm sektörünü harekete geçireceklerini dile getirdi.

TURİZMİN HAREKETE GEÇMESİ HER SEKTÖRE OLUMLU YANSIYACAK

Sarıbey, turizmin harekete geçmesinin her sektöre yansımalarının olumlu olacağını belirterek, “Sayın bakanımızın açıklamaları bir temenniydi. Şartlar el verirse oteller çalışsın, sektörlerin tamamı faaliyete girsin hepimiz isteriz. Mecburen salgının geçmesini bekleyeceğiz. Bölge olarak ekonominin şah damarı turizm. Turizm olmazsa birçok sektör, sıkıntıya girecektir. Hem istihdam anlamında hem ekonomik anlamda hem sosyalleşme anlamında birçok sektörü tetikleyen bir sektör turizm. Dolayısıyla turizmin harekete geçmesi her sektör için yansımaları olumlu olacaktır. Temennimiz pandeminin biran önce etkisinin azalması, Dünya Sağlık Örgütü tarafından açıklamalar yapıldıktan sonra diğer ülkelerin turizmin olabileceği yönünde, Türkiye’ye gidilebileceği yönünde kararlar vermesi bu bağlamda bizimde hazırlıklarımızı yaparak, sektörü harekete geçirmek. Bütün beklentimiz bu aslında ama dediğimiz gibi bütün şartlar olumlu gittiği takdirde tabi. Her şeyden önce sağlık diyoruz” diye konuştu.

Bu haber toplam 579 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.