Sarnıç ve Şapel için restorasyon çalışmaları başlatıldı

Sarnıç ve Şapel için restorasyon çalışmaları başlatıldı
Muğla’nın Dalaman ilçesinde bulunan kültürel miraslar için harekete geçildi. Gümrük Binası olarak kullanılan taş yapının ve bu yapının yakınında bulunan Sarnıç ile ormanlık alanda bulunan Bizans dönemine ait şapelin...

Muğla’nın Dalaman ilçesinde bulunan kültürel miraslar için harekete geçildi. Gümrük Binası olarak kullanılan taş yapının ve bu yapının yakınında bulunan Sarnıç ile ormanlık alanda bulunan Bizans dönemine ait şapelin restorasyon çalışmaları başlatıldı.

Muğla’nın Dalaman ilçesinde tarihi alanların kültür turizmine kazandırılması ve bu alanların restore edilerek  korunması amacıyla Kapıkargın Mahallesi, Sarsala Mevkiinde bulunan Osmanlı İmparatorluğunun son dönemleri ile Cumhuriyetin ilk dönemlerinde “Gümrük Binası” olarak kullanılan taş yapının ve bu yapının yakınında bulunan Sarnıç ile ormanlık alanda bulunan Bizans dönemine ait şapelin restorasyon çalışmaları başlatıldı.

Restorasyon çalışmaları Muğla Valisi Orhan Tavlı himayesinde Dalaman Kaymakamlığı koordinesinde, Valilik Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığının destekleri ile başlatıldı.

Muğla Vali Yardımcısı Vekili, Muğla Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanı Baha Başçelik, Kaymakam Ali Güldoğan ve Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Karakuş restorasyon çalışmalarnın yapılacağı yapılarda incelemelerde bulundu.

Bu haber toplam 307 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.