Savcı sert konuştu:"Kuzu menfezde korkakça saklanırken yakalandın unutma"

Savcı sert konuştu:"Kuzu menfezde korkakça saklanırken yakalandın unutma"
Muğla’da görülen Cumhurbaşkanı Erdoğan’a suikast davasında Çiğli imamı olarak bilinen Zekeriya Kuzu ile savcı Ali Cenk Düzgün arasında tartışma...

Muğla’da görülen Cumhurbaşkanı Erdoğan’a suikast davasında Çiğli imamı olarak bilinen Zekeriya Kuzu ile savcı Ali Cenk Düzgün arasında tartışma yasandı. Zekeriya Kuzu “Savcının hazırladığı iddianame dedikodudan ibaret. Kendisi peşin satan esnaf gibi oturuyor” dedi. Bunun üzerine Savcı Ali Cenk Düzgün “ Kuzu menfezde korkakça saklanırken yakalandın unutma” dedi.

Muğla 2’inci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen suikast davasında Çiğli imamı olarak bilinen Zekeriya Kuzu delilere ve tanık ifadelerine karşı savunmasını yaptı. Kuzu “Savcının hazırladığı iddianame dedikodudan ibaret. Yanlış zamanda yanlış yerde bulunduğum için bugün buradayım. Savcı dedikodulardan iddianame hazırlamasaydı, kendisini takdir ederdim” dedi.

Zekeriya Kuzu “ Keşke 15 Temmuz yaşanmasaydı. MAK timlerinin Türkiye genelinde birleştirilmesi FETÖ projesi ise benim bundan haberim yok. Marmaris’e geldik, yakalandık. Ama sorun bakalım biz Marmaris’e niye geldik? Genelkurmay Başkanı ve Kuvvet Komutanları akşamları rahat uyku uyuyorlar mı acaba? Biz 25 Temmuz’da yakalanmadık, Jandarmaya gündüz teslim olduk.  Ben buradakilerin sadık FETÖ’cü olduklarına inanmıyorum. Bir dolardan bahsediliyor. Burada sadece 3 kişinin üzerinden 1 dolar çıktı. Benim üzerimden çıkan 1 dolar B serisidir. Bir de tedavülden kalkan paralar vardı. Bin Türk lirası vardı o da F serisi, 5 bin lira ve 10 bin lira vardı cüzdanımda. Bu paraların yerini ben söyledim.  Sayın Savcı peşin satan esnaf gibi oturuyor. O yazacağını yazmış biz kendimizi savunmaya çalışıyoruz Biz cani değiliz. Sadece yanlış zamanda, yanlış yerde olduk” dedi.

Kuzu’nun bu sözlerinden sonra söz alan duruşma Savcısı Ali Cenk Düzgün, “Sanıkların savunmasına saygım var. Türk hukuk tarihinde yargılamaya iştigal eden Türk yargısının bugüne kadar en yalın ve sade tamamen maddi deliler ile donatılmış, hemen hemen hiçbir yerinde taraflardan birinin ifadelerine alıntı gereği duyulmadan hazırlanmıştır. Bu devletin şerefli güvenlik güçleri seni görevinin başında değil, bir menfezde korkakça saklanırken yakaladı” dedi.

MUSTAFA İNCİ

Bu haber toplam 2371 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.