Savran: "Marmaris'te bir okulda vaka görüldüğü bilgisini aldık"

Savran: "Marmaris'te bir okulda vaka görüldüğü bilgisini aldık"
Eğitim-Sen Muğla Şubesi tarafından mesleki çalışmaların yüz yüze yapılması konusundaki ısrara yönelik açıklama yapıldı. Şube Başkanı Birdal...

Eğitim-Sen Muğla Şubesi tarafından mesleki çalışmaların yüz yüze yapılması konusundaki ısrara yönelik açıklama yapıldı. Şube Başkanı Birdal Savran yaptığı açıklamada Marmaris Şehit Ahmet Benler İlkokulunda vaka görüldüğü bilgisinin sendikaya ulaştığını söyledi.

Neval Çolak

Eğitim-Sen Muğla Şubesi’nce mesleki çalışmaların yüz yüze yapılması konusundaki ısrara yönelik açıklama yapıldı.

Şube Başkanı Birdal Savran, Türkiye’de 34 okulda, Muğla'da ise Marmaris Şehit Ahmet Benler İlkokulunda vaka görüldüğü bilgisinin sendikaya ulaştığını kaydetti.

Savran, “Yetersiz önlemler, niyetten öteye geçmeyen tavsiyeler ve sadece maske takarak salgınla mücadele edilemeyeceği açıktır. Milli Eğitim Bakanlığı başta olmak üzere sorumluluğu olan tüm kurumları bu hususta yeniden düşünmeye davet ediyoruz" dedi.

“Salgının geldiği aşama kaygılarımızı artırmaya devam ediyor” diyen Eğitim-Sen Muğla Şube Başkanı Birdal Savran yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Her gün artan vaka sayıları, alınmayan önlemler ve ne olacağını bilememenin verdiği karamsar bir ruh hali toplumun genelinde yaygınlaşıyor. Mesleki çalışmaların uzaktan yapılmasının mümkün olmasına rağmen yüz yüze yapılmasında ısrar edilmesi ve yeterli önlemler alınmadan öğretmenlerin okullara çağrılması salgınla mücadelede yaşanan eksiklikleri göstermektedir. Salgınla mücadelede başarılı olmak için öncelikle alınacak tüm önlemelerde ve atılacak adımlarda halk sağlığını ve toplum yararını esas almak gerekmektedir. Siyasi gelecek beklentisinin veya sermayenin elde edeceği kazancın halk sağlığı ve kamusal yararın önüne geçmesinin yaratacağı olumsuz sonuçların telafisi mümkün olmayacaktır.”

"CUMHURBAŞKANLIĞI KARARNAMESİ SALGININ BOYUTUNU GÖSTERİYOR"

"25 Ağustos 2020 tarihli Cumhurbaşkanlığı genelgesi ile kamu çalışanlarına uzaktan ve dönüşümlü çalışma olanağı tanınarak bu süre içerisinde idari izinli sayılmalarına dönük bir düzenleme yapıldı. Bu kararnamenin kendisi dahi salgında gelinen aşamanın ciddiyetini göstermektedir. Sağlıklı karar verebilmenin ön koşulu geçerli ve güvenilir bilgiye sahip olmaktır. Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere ilgili kurumların bu dönemde tüm bilgileri şeffaf olarak kamuoyu ile paylaşması gerekmektedir. Cumhurbaşkanlığı genelgesinin nasıl uygulanacağı ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı ve Yüksek Öğretim Kurumu sendikalarla bir araya gelmeli ve uygulama ile ilgili geniş bir toplumsal mutabakat sağlanmalıdır."

"YENİDEN DÜŞÜNMEYE DAVET EDİYORUZ"

"Gelinen aşama var olan durumu yeniden değerlendirmeyi zorunlu hale getirmiştir. Milli Eğitim Bakanlığı, hızla sendikalarla bir araya gelmeli ve bundan sonra sürecin nasıl devam edeceğine ilişkin bir yol haritası oluşturmalıdır. Yüz yüze eğitimin başlaması eğer gerçekten isteniyorsa sağlıkla ilgili tüm önlemlerin tam olarak alınması gerekmektedir. Yetersiz önlemler, niyetten öteye geçmeyen tavsiyeler ve sadece maske takarak salgınla mücadele edilemeyeceği açıktır. Milli Eğitim Bakanlığı başta olmak üzere sorumluluğu olan tüm kurumları bu hususta yeniden düşünmeye davet ediyoruz."

Bu haber toplam 931 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.