SAYLAK, BALIKÇILARIN VE ÇİFTÇİLERİN SORUNLARI DİNLENDİ

SAYLAK, BALIKÇILARIN VE ÇİFTÇİLERİN SORUNLARI DİNLENDİ
Muğla Tarım ve Orman Müdürü İl Müdürü Barış Saylak çiftçi buluşmasında çiftçilerle ve arıcılarla bir araya geldi.Yapılan toplantılara İl Müdür Yardımcısı Muhammed Sevinç, İlçe Müdürü Mehmet Kuray, Koordinasyon...

Muğla Tarım ve Orman Müdürü İl Müdürü Barış Saylak çiftçi buluşmasında çiftçilerle ve arıcılarla bir araya geldi.

Yapılan toplantılara İl Müdür Yardımcısı Muhammed Sevinç, İlçe Müdürü Mehmet Kuray, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Levent Uyan, Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürü Bahattin Bolel ile ilgili teknik personeller ve çiftçiler katıldı.

Menteşe İlçesi Akbük, Sarnıç ve Kıran Mahallelerinde çiftçilerle buluşma yoğun katılımla gerçekleşti.

İlk olarak S.S. Akbük Su Ürünleri Kooperatifi ile bir araya gelerek balıkçıların sorunları ve kooperatifçilik konularında görüşme yapıldı.

“DİRİ OLALIM, İRİ OLALIM, BİR OLALIM”

İl Müdürü Barış Saylak yaptığı konuşmada, “Değişen iklim şartları ve küresel ısınma maalesef denizlerimizi de etkiledi. İstilacı türler ve musilaj sorunları ile karşı karşıya kaldık. Bakanlığımız bu konuda hamlelerini yaparak istilacı tür olan balon balığının avlanması ile desteklerini açıkladı bildiğiniz üzere. Bu konuda çalışmalarımıza ve desteklerimize devam edeceğiz. Kooperatifimizi ise güçlendirmek adına her türlü proje fikrine ve desteğine hazırız. Yeter ki diri olalım iri olalım bir olalım. Kooperafimize ve denizlerimize hep birlikte sahip çıkmalıyız. Balıkçılığı geliştirmek ve sorunlarına çözüm önerileri bulmak için su ürünleri kooperatiflerimizi bir araya getirecek, çalışmalarımıza hep birlikte yön vereceğiz.” diye konuştu.

Ardından Sarnıç ve Kıran Mahallerinde çiftçilerle buluşarak arıcılık, sulama, bitkisel üretim ve hayvan yetiştiricilik konularında sorun ve çözüm önerileri görüşüldü.

İl Müdürü Saylak, Sarnıç ve Kıran Mahallerinde yaptığı konuşmasında ise, “Arıcılıkla geçinen bu mahallelerimizde yangından etkilendi. Tüm desteklerimizle arılarımızı hayatta tutmak ve arıcılığı ayakta tutmak için yanınızdayız. Bitkisel üretim ve hayvancılık konularında da birçok projelerimiz var. Bunlardan faydalanan çiftçilerimizden duyduğumuz başarı hikâyeleri bizi mutlu ve motive diyor. Sizlere de kapımız açık. Projelerimizde yer almanızı ve hatta proje fikirleri ile bize destek olmanızı isteriz. Zor zamanlardan geçen dünya şartlarında ülkemizin her zamankinden fazla üretime ve çalışmaya ihtiyacı var. Bizler sizlere geldik sizleri de bizlere her zaman bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

Karşılıklı sohbet ve bilgi alışverişi şeklinde devam eden toplantılarda projeler ve çalışmalar hakkında da bilgi verildi.

Bu haber toplam 222 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.