Saylak, Göreve Gelir Gelmez Denetimlere Başladı

Saylak, Göreve Gelir Gelmez Denetimlere Başladı
Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü görevine atanan Barış Saylak, göreve gelir gelmez denetimlere başladı. İl Müdürü Saylak, Gıda ve Yem Şubesinde...

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü görevine atanan Barış Saylak, göreve gelir gelmez denetimlere başladı. İl Müdürü Saylak, Gıda ve Yem Şubesinde görevli Teknik Personeller ile birlikte Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından organize edilen ve 1 hafta boyunca sürecek olan “Ürün Bazlı” gıda denetimi programı kapsamında 2 işletmeyi denetledi.

İşletme sahiplerinden bilgi alan İl Müdürü Saylak, özellikle çocukların ve tüm halkın daha sağlıklı bir gıda tüketebilmeleri için denetimler yaptıklarını, bugünkü denetime de bizzat kendisinin de katıldığını ifade etti. Daha sonra işletmelerin mutfaktan imalathaneye kadar olan tüm bölümlerini denetledi.

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, vatandaşların güvenilir gıda tüketebilmeleri, gıda kaynaklı yaşanabilecek zehirlenmelerin önüne geçilmesi amacıyla 13 ilçeden katılım sağlayan yaklaşık 90 kişilik Gıda Kontrolör ekibi tarafından 1 hafta boyunca işletmelerde “Ürün Bazlı” gıda denetimi yapacak.

Muğla genelinde sektörler bazında 11212 işletme belirlenmiş olup ilk olarak et işleme tesisleri ile denetimlere başlandı. Denetimler işletmelere haber vermeksizin gerçekleştirildi. Denetim esnasında ürünlerin saklama koşulları, son tüketim tarihi, etiket bilgilerinin doğruluğunun kontrolü; işletmelerin asgari, teknik ve hijyenik şartlarının uygunluğu gibi konular kontrol edilmekte ayrıca işletme yetkililerine mevzuat kapsamında bilgilendirme yapıldı. Risk teşkil edebilecek ürünlerden numune alınacak olup olumsuzluk saptanması durumunda yasal mevzuat çerçevesinde gerekli İdari Para Cezası uygulanacaktır.

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 2019 yılında bugüne kadar 20.554 denetim gerçekleştirilmiş olup 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında denetimlere devam edecektir.

Bu haber toplam 804 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.