Saylak’ın Ataması Sevinçle Karşılandı

Saylak’ın Ataması Sevinçle Karşılandı
2019 yerel seçimleri öncesi AK Parti Muğla Milletvekili M. Yavuz Demir’in girişimleriyle AK Parti’ye katılan Barış Saylak’ın Cumhurbaşkanı Recep...

2019 yerel seçimleri öncesi AK Parti Muğla Milletvekili M. Yavuz Demir’in girişimleriyle AK Parti’ye katılan Barış Saylak’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü olarak atanması memnuniyetle karşılandı.

2018 yerel seçimlerinde Milas bölgesinde AK Parti’nin oy artışının en önemli faktörü olarak görülen milletvekili ve Güllük’ün eski Belediye Başkanı M. Yavuz Demir ile AK Parti teşkilatlarının gösterdiği başarılı performans Muğla bürokrasisinde de hissedilmeye başlandı.

2019 yerel seçimlerinde Milas Belediye Başkanlığını CHP-HDP-İyi Parti-SP ittifakına rağmen az bir farkla kaybeden Saylak, 12 Kasım tarihli Cumhurbaşkanı Kararnamesiyle Muğla Tarım ve Orman İl Müdürü olarak atanmasıyla Muğla siyaseti ve bürokrasisinde yeni bir sürece girildiği anlaşılıyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Milas Mezbahanesinde görev yaptığı süre içinde her kesimin sevgisini kazanmış Barış Saylak’ın mesleğindeki başarılı performansı bürokrasideki yerini daha da güçlendirdi.

Sosyal medyada Cumhurbaşkanı Erdoğan’la konuşmasına ilişkin eleştirel yorumlar bulunmasına karşın atama, Muğla genelinde olumlu olarak karşılandı.

Parti organlarından resmi bir açıklama olmamasına karşın, atama aynı zamanda devletin en üst kademelerinde uzun yıllar siyasi danışmanlık ve bürokratlık yapmış AK Parti Muğla Milletvekili M. Yavuz Demir ve parti teşkilatlarının siyaset ve bürokrasideki yerini daha da güçlendirmiş oldu.

Atama aynı zamanda, CHP’den ayrılarak AK Parti’ye katılan Saylak’a, Milletvekili Demir ve teşkilatların vefa örneğinin de bir göstergesi oldu.

Bu haber toplam 1509 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.