Seçmen listeleri askıya asıldı

Seçmen listeleri askıya asıldı
31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçiminde, muhtarlık bölgesi askı listeleri güncelleştirilmek üzere 4 – 17 Ocak 2019 (Askı Dönemi) tarihleri arasında muhtarlıklarda askıya çıkarıldı.Yüksek Seçim...

31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçiminde, muhtarlık bölgesi askı listeleri güncelleştirilmek üzere 4 – 17 Ocak 2019 (Askı Dönemi) tarihleri arasında muhtarlıklarda askıya çıkarıldı.

Yüksek Seçim Kurulu’ndan yapılan yazılı açıklamada; “Seçmen kaydınızı askı süresi içinde muhtarlıklardan, www.ysk.gov.tr adresinden, mobil cihazınıza indireceğiniz “Seçmen Sorgulama” uygulamasından veya e-Devlet Kapısından kontrol edebilirsiniz.

Görme ve ortopedik engelli seçmenler oylarını 75 yaş ve üzeri seçmenler gibi aile bireyleri ile birlikte binaların giriş katlarında kullanabilirler. Engelli olarak kayıtlı olup olmadığınızı www.ysk.gov.tr adresinden, mobil cihazınıza indireceğiniz “Seçmen Sorgulama” uygulamasından ve e-Devlet Kapısından öğrenebilirsiniz.

Engelli olarak kayıtlı değilseniz, askı dönemi içinde www.ysk.gov.tr internet adresinden temin edebileceğiniz “Engelli Beyan Formu”nu doldurarak bizzat veya bir yakınınız aracılığı ile ilçe seçim kurulu başkanlığına veya ilçe seçim kurulu başkanlı ğına gönderilmek üzere muhtarlığa veya Seçmen Kütüğü Genel Müdürlüğüne başvuru yaptığınız takdirde seçmen durumunuz “Engelli” olarak güncellenecektir.

Hastalığı veya engeli sebebiyle yatağa ba ğımlı olan seçmenler, 4-17 Ocak 2019 tarihleri arasında ilçe seçim kurulu başkanlı ğına veya muhtarlığa başvurmaları halinde seyyar sandık uygulaması ile evlerinde oy kullanabileceklerdir.

İl ve ilçe merkezlerinde ikamet eden seçmenler; askı dönemi içinde “Engeli Nedeniyle Yatağa Bağımlı Olduğu” veya “Hastalığı Sebebiyle Yatağa Bağımlı Olduğu” ibaresinin yer aldığı sağlık raporu ile birlikte, www.ysk.gov.tr internet adresinden temin edebileceği “Seyyar Sandık Kurulu Talep Formunu” doldurup yerleşim yerinin bağlı bulunduğu ilçe seçim kurulu başkanlığına veya ilçe seçim kurulu başkanlığına gönderilmek üzere muhtarlığa teslim etmeleri halinde kayıtlı oldukları adreste seyyar sandık uygulaması ile oy kullanabileceklerdir.”

ifadeleri yer aldı.

Bu haber toplam 480 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.