Sedir Adasına Yoğun İlgi

Sedir Adasına Yoğun İlgi
Tarihsel geçmişi M.Ö. 6. yüzyıla dayanan, Karia Uygarlığının önemli ada kentlerinden birisi olan ve kumları ile ünlü Gökova Körfezi içinde yer alan...

Tarihsel geçmişi M.Ö. 6. yüzyıla dayanan, Karia Uygarlığının önemli ada kentlerinden birisi olan ve kumları ile ünlü Gökova Körfezi içinde yer alan Sedir Adası, Ramazan Bayramı tatilinde adeta ziyaretçi akınına uğradı. Kraliçe Kleopatra ve sevgilisi Romalı komutan Antonius’un adada buluşmaları için Mısır’dan getirdikleri ileri sürülen Sedir Adası’nın kumları, yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgisini çekiyor.

Teknelerde Akyaka’dan, Çamlı Mahallesinden ve Marmaris’ten gelen ziyaretçilerini ağırlayan Sedir Adası, 9 günlük bayram tatilinde adeta ziyaretçi akınına uğradı ve denizde insan seli oluştu. Gezi teknelerinin yanı sıra, mavi yolculuğa çıkan tekneler ve lüks yatlar da ada etrafından demirleyerek Sedir Adası’nı ziyaret ediyor. Ada içinde koruma altındaki kumların yanında antik tiyatro ve düzgün taştan çok sayıda kule, sur duvarları, Apollon tapınağı ve onun yerine sonradan yapılan kilise ile agora ada içinde ziyaretçilerin sık uğradıkları alanlar.

Akyaka’dan her gün 150 ila 300 kişilik teknelerle Ada’ya turist taşıyan Akayaka Deniz Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Mehmet Gümüş, Ramazan Bayramı ile büyük bir yerli turist akınına uğradıklarını söyledi. Gümüş, “Bayram süresi içinde teknelerimize yoğunluk nedeniyle yolcu alamıyoruz. İstanbul’dan ve diğer illerden gruplar geliyor ve büyük yoğunluk yaşıyoruz. Temmuz ayının sonlarında Charter seferlerinin açılması ile Rus turistlerden umutluyuz. Geçtiğimiz yıllarda hafta içleri tamamen Rus turist kafilelerini Akyaka’dan Sedir Adası’na taşıyorduk. İnşallah Ağustos ve Eylül aylarında Rus turistler turizmimizi canlandıracak” dedi.

Sedir Adası sahilinde yüzen ve İzmir Bornova’dan gelen Hasan ve Nazmiye Koç çifti, Muğla’da aşırı bir yoğunluk yaşandığını belirterek, “Bayram tatilinde turizm adeta patladı. Yaşanan terör eylemleri sonrası güvenlik sorunu konusunda bizler inadına tatil yapacağız. Hayat devam ediyor. Elbette üzüntümüz var. Ama bu ülke bizim ve kabuğumuza çekilmek istemiyoruz” dediler.

Sedir Adası’nın girişindeki büfelerde gün boyu yoğunluk yaşanırken, ziyaretçilerin tek sıkıntısı giriş ücretlerinin pahalı olması. Giriş ücretlerinin 20 lira olduğu Sedir Adası’na tur tekneleri ile gelen bazı vatandaşlar ada ziyareti yerine teknelerde beklemeyi tercih ediyor.

Bu haber toplam 1817 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.