“Sefalet ücretini kabul etmiyoruz”

“Sefalet ücretini kabul etmiyoruz”
KESK Muğla Şubeler Platformu’nca Sınırsızlık Meydanı’nda zam taleplerini dile getirmek amacıyla basın açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada, “Milyonlarca kamu emekçisi, pazarda yaşanan gerçek enflasyonu TÜİK’in...

KESK Muğla Şubeler Platformu’nca Sınırsızlık Meydanı’nda zam taleplerini dile getirmek amacıyla basın açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada, “Milyonlarca kamu emekçisi, pazarda yaşanan gerçek enflasyonu TÜİK’in perdelediği rakamlarla açlığa mahkûm edilmek isteniyor. Sefalet ücretini kabul etmiyoruz ek zam istiyoruz” denildi.

“Satın alma gücümüzdeki azalma ve ekonomik büyüme oranları dikkate alınarak ek zam yapılmalıdır” diyen KESK üyeleri açıklamada şunları dile getirdi: “Her gün gözümüzü iğneden ipliğe gelen zamlarla açıyor, derinleşen kriz ve pandemi nedeniyle nefes almanın bile zorlaştığı bir dönemden geçiyoruz. Siyasal iktidar halkın, emekçilerin yaşadığı dertleri, sıkıntıları çözmek yerine attığı her adımda sorunlar yumağını büyütüyor. Acı reçete yine emekçilerin, yoksullaştırılan halkın payına düşüyor. Milyonlarca kamu emekçisi, işçi ve emekli çarşıda pazarda yaşanan gerçek enflasyonu TÜİK’in perdelediği rakamlarla sahte verilerle açlığa mahkûm edilmek isteniyor. İşsizler ordusuna her gün yeni on binler katılırken eş, dost, akrabalarını işe yerleştirmede adeta birbirleriyle yarışıyorlar.Son bir yıl içinde doğalgaza %32, elektriğe %31, baklagillere %60, peynire %27, yumurtaya %80, ayçiçeği yağına %50, köprü ve otoyol geçiş ücretlerine %26 zam yapıldı. Sefalet ücretini kabul etmiyoruz ek zam istiyoruz.Yeni toplu sözleşme yapılıncaya dek yaşanan gerçek enflasyon, satın alma gücümüzdeki azalma ve ekonomik büyüme oranları dikkate alınarak ek zam yapılmalıdır.”

KAYBEDEN KAMU EMEKÇİLERİ

Hangi sendikanın üyesi olursa olsun kaybeden kamu emekçilerinin olduğuna dikkat çekilen konuşmada şu ifadelere yer verildi:

“TÜİK verileri çok uzun süredir emekçi kesimlerin maaşlarını, ücretlerini baskılamanın, düşük maaş-ücret politikasının aracı haline getirilmiştir. Son olarak birkaç gün önce açıklanan işsizlik verileri de göstermektedir ki, TÜİK iktidarın politikalarını aklama ve yaşanan durumu gizleme görevi yapmaktadır. Sonuçta hangi sendikanın üyesi olursa olsun kaybeden her defasında tüm kamu emekçileri ve emekliler oluyor.  Adaletsiz Gelir Vergisi Tarifesi ile bu artışlar dahi cebine girmeden el konulan, sonuçta her yıl yoksulluk sınırından daha fazla uzaklaşıp açlık sınırına daha fazla yaklaşan beş milyonu aşkın kamu emekçisi ve emeklisinin daha fazla fedakârlık yapacak hali kalmadı.”

ASGARİ ÜCRET VERGİ DIŞI BIRAKILMALIDIR

Toplu sözleşmenin derhal yenilenmesi gerektiğini belirten KESK üyeleri istek ve taleplerini şu şekilde dile getirdi:

“Asgari ücret vergi dışı bırakılmalıdır. Emekçilerin sağlık, eğitim, gıda, barınma, giyim, elektrik, ısınma giderleri için ödediği vergiler gelir vergisi matrahından mahsup edilmelidir.Yoksulluk sınırı altında geliri olan hanelerin elektrik, doğalgaz, su, internet giderleri pandemi tehdidi tamamen ortadan kalkıncaya kadar Hazineden karşılanmalıdır. Bebek maması, bebek bezi ve ekmek, süt ürünleri, elektrik, doğalgaz, su başta olmak üzere temel tüketim maddelerinde KDV sıfırlanmalıdır.”

Bu haber toplam 491 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.