Şefika verdiği sözü tuttu

Şefika verdiği sözü tuttu
İlköğretim okulu öğrencisi Şefika Güney Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül’e verdiği sözü tuttu ve Melis isimli roman yazdı. Şefika...

İlköğretim okulu öğrencisi Şefika Güney Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül’e verdiği sözü tuttu ve Melis isimli roman yazdı. Şefika Güney yazdığı ilk romanını Muğla Valisi fatih Şahin’e hediye etti.

Muğla’da Türdü 100. Yıl İlköğretim Okulu 6. sınıf öğrencisi 14 yaşındaki Şefika Günay 2011 yılında 285 kitap okuyarak Türkiye’de en çok kitap okuyan öğrenci unvanı almıştı. Şefika Güney ödülünü Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül'ün elinden almıştı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 2011 yılında Şefika Güney’e roman yazması tavsiyesinde bulundu. Güney Cumhurbaşkanına roman yazma sözü verdi. Aradan geçen 2 yıl sonunda Şefika Güney ‘Melis’ isimli romanını tamamladı. Şefika Güney ilk romanını Muğla Valisi Fatih Şahin’e hediye etti. Güney Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül'ede romanını hediye edecek. Güney, 2012 yılında da 335 kitap okuyarak yine en fazla kitap okuyan öğrenci oldu. 2012 yılının ödülünü ise Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın elinden almıştı.

Bu haber toplam 553 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.