Şehidin Adı Okuduğu Amfiye Verildi

Şehidin Adı Okuduğu Amfiye Verildi
(Neval Çolak) Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler (İİBF) Fakültesi mezunu, 10 Aralık 2016 tarihinde İstanbul'da bombalı saldırıda...

(Neval Çolak) Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler (İİBF) Fakültesi mezunu, 10 Aralık 2016 tarihinde İstanbul'da bombalı saldırıda şehit olan Komiser Yardımcısı Erdem Özçelik'in ismi fakülte amfisine verilmesi amacıyla tören düzenlendi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İİBF Fakültesi, İktisat Bölümü 203 No'lu dersliğe, Şehit Komiser Yardımcısı Erdem Özçelik'in ismi verildi. MSKÜ İktisat Bölümü mezunu, Şehit Komiser Yardımcısı Erdem Özçelik'in isminin amfiye verilmesi amacıyla gerçekleştirilen törene; Muğla Valisi Esengül Civelek, Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız, Muğla İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, , Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman, Muğla İl Müftüsü İbrahim Öcüt, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sırrı Sunay Gürleyük, İİBF Dekanı Prof. Dr. Famil Şamiloğlu, Muğla Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Başkanı Kazım Alsan, Şehit Komiser Yardımcısı Erdem Özçelik'in Annesi Mukaddes Özçelik, Kardeşi Erdinç Özçelik, Kardeşi Asuman Çaya, Eniştesi Kamil Çaya, üniversite öğretmenleri ve öğrenciler katıldı.

Şehidin Adı Okuduğu Amfiye Verildi

Programın açılış konuşmasını yapan İİBF Dekanı Prof. Dr. Famil Şamiloğlu; “Şehitlerin Allah katında kadir ve kıymetleri

en yücedir. Şanlı tarihini altın sayfalarla süsleyen Türk Milleti mukaddesatı canlarını seve seve feda etmiş, şehit ve gazi olmuşlardır. Bugün terör ve mücadele hareketinden 15 Temmuz Darbe Girişimi'ne karşı direnişten Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı Harekatı'ndan Barış Pınarı Harekatı'na sergilenen kahramanlıklar bu mücadelenin en açık göstergesidir. Aziz şehitlerimizin vatan ve millet, bayrak aşkıyla gösterdikleri cesaret ve fedakârlıklar asla unutulmayacaktır. Vatan sevgimizi birlik ve beraberliğimizin en güçlü sembolü olan şehitlerimiz milli bilincimizi oluşturarak daima millet ve şükranla hatırlanacaktır. Bu vesile ile 2007 yılında terör örgütü PKK ile girilen çatışmada şehit olan mezun öğrencimiz Piyade Komando As Teğmen Metehan Atmaca'yı ve İstanbul Beşiktaş'ta 2016 yılında uğradığı saldırıda şehit olan mezun öğrencimiz Komiser Yardımcısı Erhan Özçelik'i bir kez daha rahmet ve şükranla yad ediyor, önünüzde fakülte olarak eğiliyoruz.” Dedi.

“Dününü Bilmeyen Bir Nesil Yarınlarını Sağlık Bir Biçimde İcra Edemeyecektir”

Toplumsal hafızası olmayan, dününü bilmeyen bir nesil yarınlarını sağlık bir biçimde icra edemeyecektir

diyen Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek; “Şehidimizin adını ilelebet yaşatmak üzere toplanmış bulunmaktayız. Amfimizi ismi ile şereflendiren İktisat Bölümü'müzden 2012 yılında mezun olmuş Şehit Komiser Yardımcısı Erdem Özçelik'in aziz hatırası önünde saygı ile eğiliyorum. Şehidimizin adı inanıyorum ki öğrenci kardeşlerinin demokrasi, hukukun üstünlüğü ve vatan bütünlüğünü her daim diri tutacaktır. Toplumsal hafızası olmayan, dününü bilmeyen bir nesil yarınlarını sağlık bir biçimde icra edemeyecektir. Söz konusu vatanın bölünmez bütünlüğü ve bağımsızlığı olduğunda bu millet göğsünü siper ederek en zor sınavlardan bile galip çıkmıştır. İşte bugünlerde de bu sınavlardan birini veriyoruz. Ordumuz Suriye'nin Kuzey'inde Barış Pınarı Harekatı'nı gerçekleştiriyor.

Ulus olarak topyekûn birlik ve beraberlik ruhu ile sınırlarımızda hiçbir terörist unsurunun sırtını yaslamasına izin vermediğimizi yedi düvene gösteriyoruz.” Şeklinde konuştu.

Vali Civelek; “Terörle Mücadelemiz Azim ve Kararlılıkla Devam Etmektedir”

Aziz Şehitlerimizi yüreğimizde, zihinlerimizde yaşatmak, uğruna can feda edilen değerlerimize sonsuza dek sahip çıkmak, o değerler etrafında kenetlenmek, birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi pekiştirmek hepimizin görevi ve sorumluluğu olduğunu vurgulayan Muğla Valisi Esengül Civelek; “Hain bir terör saldırısında şehit olan, Aziz Şehidimiz Erdem Özçelik'in adının, anısının ilelebet yaşatılması için mezun olduğu üniversitemizin İktisadi ve İdari Fakültesi 203 Nolu amfisinde adının verilmesi töreninde bir aradayız. Şehitlerimiz, atalarımızdan bizlere miras bırakılan, ecdadımızın bizlere emanet ettiği bu kutsal vatan topraklarında, şanlı tarihimizin ve istikbalimizin sembolüdür. Ülkemizin bölünmez bütünlüğü birliği için, istiklalimiz ve istikbalimiz için, vatan için millet için, bayrak için, canlarını feda eden Aziz Şehitlerimizi yüreğimizde, zihinlerimizde yaşatmak, uğruna can feda edilen değerlerimize sonsuza dek sahip çıkmak, o değerler etrafında kenetlenmek, birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi pekiştirmek hepimizin görevidir, sorumluluğudur. Terörle mücadelemiz azim ve kararla devam etmektedir. Türk Silahlı Kuvvetleri'miz Fırat'ın Doğu'sunda başarı ile Barış Pınarı Harekâtı yürütmektedir. Yüce Rabbimiz Barış Pınarı Harekatı'ndaki şanlı ordumuzu, Mehmetçiğimizi korusun, yar ve yardımcısı olsun, kahraman şanlı ordumuzu muzaffer eylesin.” Şeklinde konuştu.

Valisi Esengül Civelek konuşmasının ardından Şehit'in ailesine, günün anısına plaket takdimi yaptı. Şehit Komiser Yardımcısı Erdem Özçelik'in isminin bulunduğu tabela

amfi girişinde duvara, Vali Civelek, Rektör Çiçek, İİBF Dekanı Şamiloğlu ve şehidin ailesi tarafından takıldı.

Bu haber toplam 671 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.