Şehir Eşleştirme Hibe Programı yapıldı

Şehir Eşleştirme Hibe Programı yapıldı
Türkiye ve AB üyesi ülkelerdeki yerel yönetimler arasında sürdürülebilir yapılar oluşturmayı hedefleyen Şehir Eşleştirme (TownTwinning)Hibe Programına ilişkin teklif çağrısı bilgilendirme toplantısı iki oturumda İzmir'...

Türkiye ve AB üyesi ülkelerdeki yerel yönetimler arasında sürdürülebilir yapılar oluşturmayı hedefleyen Şehir Eşleştirme (TownTwinning)Hibe Programına ilişkin teklif çağrısı bilgilendirme toplantısı iki oturumda İzmir' de gerçekleşti.

İzmir ve çevre illerden yaklaşık 70 belediyenin katıldığı bilgilendirme toplantısında, Marmaris Belediyesi de Avrupa Birliğiüyesi kardeşşehirler ile ortak projeler gerçekleştirmek adına yerini aldı. Açılış konuşmalarının ardından Avrupa BirliğiBakanlığıProje Daire BaşkanıBülent Özcan Bakanlık tarafından açıklanan hibe programı hakkında genel bilgiler verdi.Özcan ”Toplam bütçesi 2,6 milyon avro olan hibe programı kapsamında Türkiye ve AB yerel yönetimleri arasında kardeş şehir ilişkilerini ve yerel yönetimlerin Avrupa Birliği bütünleşme sürecindeki rollerini güçlendirmeyi amaçlayan projelere öncelik verilecektir. Türkiye'den belediyeler, mahalli idare birlikleri, valilikler ve kaymakamlıklar ile AB üyesi ülkelerden yerel yönetimlerin ortaklaşa geliştirecekleri projelere, en az 60 bin avro, en fazla da 130 bin avro hibe desteği sağlanacaktır” dedi. AB Bakanlığı Proje Uygulama Başkanlığın'danMuratÖzçelebi ise hazırlanması gereken ve hibe programını kapsayan projeler hakkında detaylı bilgi vererek sunum yaptı. Toplantıya katılan Marmaris belediyesi personeli, belediyenin daha önce yapmış olduğu projeler ve almış olduğu hibe programları hakkında bakanlık görevlilerine bilgi verdi.

Toplantının ikinci oturumunda proje teklifi hazırlaması hakkında detaylı bilgiler aktarıldı.

Bu haber toplam 796 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.