Şehit adına yaptırılan çeşmenin yanındaki ağaçların kesilmesi tepki çekti

Şehit adına yaptırılan çeşmenin yanındaki ağaçların kesilmesi tepki çekti
Bodrum ilçesinde, şehit adına yaptırılan çeşmenin yanındaki ağaçların kesilmesi tepkilere neden oldu.Afganistan'da görev yaparken kullandığı Sikorsky tipi helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Kara Pilot Üsteğmen Tahsin...

Bodrum ilçesinde, şehit adına yaptırılan çeşmenin yanındaki ağaçların kesilmesi tepkilere neden oldu.

Afganistan'da görev yaparken kullandığı Sikorsky tipi helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Kara Pilot Üsteğmen Tahsin Barutçu'nun adında Yalıkavak Mahallesi'nde 2011'de yaptırılan çeşmesinin yanında bulunan benjamin ağaçlar, kimliği henüz belirlenemeyen kişi veya kişilerce kesildi.

Bodrum Belediye Başkan Ahmet Aras, alanda yaptığı inceleme sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, Bodrum'un doğasını ve coğrafyasını her zaman korumaya çalıştıklarını söyledi.

Ağaç kesiminin hiçbir şekilde bir açıklamasının olamayacağını ifade eden Aras, "Bu bir şiddet göstergesidir. Özellikle toplumumuzda kadına şiddet, çocuğa şiddet ya da toplumsal şiddet her ne ise ağaca yapılan, sokak hayvanlarına yapılan, doğaya yapılan bu türlü müdahaleler de şiddet kapsamına girmektedir." dedi.

Yapılan işin ağaç katliamı olduğunu ve aynı zamanda şehidin de hatırasına büyük saygısızlık yapıldığını ifade eden Aras, ağaçları kesenler hakkında gerekli yaptırımları uygulayacaklarını kaydetti.

Şehit ailesi ise hatıra olarak dikilen ağaçların kesilmesinin kendilerini çok üzdüğünü dile getirdi.

Belediye görevlilerince kesilen ağaçların yerine begonvil ve benjamin ağaçları dikildi.

Bu haber toplam 496 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.