Şehit aileleri bayramda evlatlarına koştu

Şehit aileleri bayramda evlatlarına koştu
Muğla’da şehit aileleri, Ramazan Bayramı'nın birinci gününde evlatlarının kabrini ziyaret ettiler. Ziyaretlerde duygulu anlar yaşandı.Sinem KarakayaYeni...

Muğla’da şehit aileleri, Ramazan Bayramı'nın birinci gününde evlatlarının kabrini ziyaret ettiler. Ziyaretlerde duygulu anlar yaşandı.

Sinem Karakaya

Yeni tip Coronavirüs (Covid-19) nedeniyle Ramazan Bayramı boyunca uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasından mezarlık ziyareti için muaf tutulan şehit yakınları, şehitlerin kabirlerini ziyaret ederek,  Kur'an-ı Kerim okuyup, dua ettiler.

Şehit aileleri bayramda evlatlarına koştu

2001 yılında Kocaeli’nde 26 yaşında şehit düşen Adil Alsan’ın babası ve aynı zamanda Muğla Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Kazım Alsan, şehit oğlunun kabir ziyaretinin ardından şehit mezarlıklarını gezerek dua etti.

Evlatlarının kabrine su döküp çiçek bırakan anne ve babalar, mezarları da büyük bir özenle temizlerken, duygulu anlar da yaşandı.

Şehit aileleri bayramda evlatlarına koştu

Bayramda kabir ziyareti yaptıkları için mutlu olduklarını dile getiren Muğla Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Kazım Alsan, “Oğlumla gurur duyuyorum. 2 oğlum vardı birisi görev esnasında şehit düştü. Bayramlaşmak için geldik. Çok acı ama gururlu bir makam. Bende polis emeklisiyim. Allah devletimizden razı olsun yasakta bize kabir ziyareti için izin verdiler. Çocuklarımızla bayramlaştık. Suladık, dualar ettik. Mekânları cennet olsun. Hepsi nurlar içinde yatsın inşallah” diye konuştu.

Bu haber toplam 549 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.