Şehit Ailelerimiz

Şehit Ailelerimiz
11 ayın sultanı Ramazan ayı boyunca, vatanı uğruna şehit düşmüş Muğlalı şehitlerimizi hatırlamak ve her birini yad etmek amacıyla Şehit ailelerimizle...

11 ayın sultanı Ramazan ayı boyunca, vatanı uğruna şehit düşmüş Muğlalı şehitlerimizi hatırlamak ve her birini yad etmek amacıyla Şehit ailelerimizle yaptığımız söyleşileri sizler için kaleme alıyoruz. Bu sayımızdaki söyleşimizi 23 Mayıs 1989 yılında Şırnak’da şehit düşen Nazmi Sungur’un annesi Fatma Sungur ile gerçekleştirdik.

Jandarma Er Nazmi Sungur: 23 Mayıs 1989 yılında Şırnak’da terör örgütünün kurduğu pusuya düşerek şehit düşmüştür. 20 yaşında şehit olan Sungur’un ailesi Menteşe’de ikamet ediyor. Mezarı, Sungur mahalle mezarlığındadır.

Dilerseniz şehit annesi Fatma Sungur ile röportajımıza kendisini tanıyarak başlayalım.

-Sizi tanıyabilir miyiz?

Ben Fatma Sungur. Dokuzçam köylüyüm. Sungur mahallesine gelin gitti. Çocuklarım orada dünyaya geldi. 4 çocuğum var. Hafize, Nazmi, Recep ve Ayşe. Nazmi oğlum askerde şehit oldu.

-Oğlunuz Nazmi Sungur nerede, ne zaman ve nasıl şehit oldu?

1989 yılında Mayıs ayının 23’ünde Şırnak’ta teröristlerin kurduğu pusuya düşmüşler. O şekilde şehit olmuş. 9 aylık askerdi oğlum, 20 yaşındaydı şehit olduğunda.

-Ateş düştüğü yeri yakıyor. Biliyorum acınızın tarifi yok ama bir şehit annesi olarak neler hissediyorsunuz?

Nasıl tarif edelim ki duygularımızı. Çok zor. Yaşamayan bilemez. Allah kimseye evlat acısı yaşatmasın. Ne zaman bir asker görsem hep duygulanırım oğlum aklıma gelir. Kendi çocuğum gibi severim hepsini. O zamanlar telefon falan yoktu. Hep mektuplaşırdık. O zamanlar köyde oturduğumuzdan merkeze taşınırken mektuplar hep kaybolmuş. Geriye sadece şehit olduktan sonra üzerinden çıkan eşyalar kaldı bana. Onlara bakar dururum. 2 sene önce de eşim vefat etti. Köyde yalnız kalınca bir sene sonra oğlumun yanına geldim.

Şehit Ailelerimiz

- Şehit eşi olarak yaşadığınız sıkıntılar var mı?

Hiçbir sıkıtımız yok çok şükür. Çocuklarımla, torunlarımla yaşayıp gidiyoruz. Virüsten dolayı evden çıkamıyoruz. Bahçelerde oyalanıyoruz. Dikkat etmeye çalışıyoruz. Gelip gidenlerle vakit geçiriyoruz.

-Devletimizin şehit ailelerine olan hassasiyetini biliyoruz. Devletimizi yanınızda gördükçe neler hissediyorsunuz?

Allah devletimize zeval vermesin. Çok şükür hep arayıp sorarlar. Ziyaret ederler hiç yalnız bırakmazlar bizi sağolsunlar. Geçen anneler gününde Vali Hanım geldi ziyaretimize çok mutlu olduk. Hiçbir şeyimizi eksik etmezler sağ olsunlar, var olsunlar.

-Şehit haberlerini izlediğiniz zaman neler hissediyorsunuz?

Ben izlememeye çalışıyorum ama televizyonda gördüğüm zaman aynı acıyı tekrar tekrar yaşıyorum. Hiç geçmiyor ki acımız. İçimizde onunda birlikte yaşıyoruz. Şehit aileleriyle de sık sık görüşürüz, konuşuruz.

-Röportajımızı sonlandırırken, söylemek istediğiniz bir şey var mı?

Evlat acısını yaşamayan bilemez. Anlatmaya da kelimeler yetmez. Allah kimseye bu acıları yaşatmasın. Allah devletimize güç kuvvet versin.

-Bizleri evinizde konuk ettiğiniz için teşekkür ediyor, acınızı yürekten paylaşıyoruz.

Vatanı için canını feda eden şehitlerimize mübarek Ramazan ayında bir Fatiha’yı esirgemeyelim.

Hazırlayan : Sinem Karakaya

Bu haber toplam 1832 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.