Şehit anısına sergi açıldı

Şehit anısına sergi açıldı
Şehit Polis Memuru Ahmet Deniz anısına, hükümlüler tarafından yapılan bakır ürünlerin sergisi Menteşe Kaymakamlığı’nda açıldı.Neval ÇolakMuğla...

Şehit Polis Memuru Ahmet Deniz anısına, hükümlüler tarafından yapılan bakır ürünlerin sergisi Menteşe Kaymakamlığı’nda açıldı.

Neval Çolak

Muğla Açık Ceza İnfaz Kurumu bakır atölyesinde altı hükümlü tarafından yapılan bakır ürünler sergilenmeye başladı. Menteşe Kaymakamlığı binasında açılan sergi, Şehit Polis Memuru Ahmet Deniz anısına düzenlendi.

Şehit anısına sergi açıldı

Sergide, Adalet Bakanlığı tarafından 81 ilde açık ceza infaz kurumlarında hükümlülerin sosyal hayatlarında birer meslek sahibi olmalarını ve el becerisine kavuşmalarını sağlamak amacıyla atölye çalışmaları yapıldığı kaydedildi.

Muğla Açık Ceza İnfaz Kurumu İşyurdu Müdürlüğü’nce düzenlenen sergiye, Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız, Menteşe İlçe Emniyet Müdürü Tümer Yılmaz, Menteşe İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Gürcan Özdilek, Muğla Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Murat Demir, Şehit Polis Memuru Ahmet Deniz’in annesi Perihan Deniz, Muğla Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Kazım Alsan ve kurum müdürleri katıldı.

Serginin açılışında konuşma yapan Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız, “Bu seferki sergimizi Şehit Polis Memuru Ahmet Deniz anısına açtık. Bizim açık cezaevimizin yaptığı büyük atölyeler var. Bakır, resim, demir, el işi atölyeleri gibi. Bugün de burada yapılan bakırlar sergileniyor. Bu sergi işi her hafta bir etkinlik ile devam edecek. Hem okullarımıza hem kamu kuruluşlarımıza iyi bir zemin teşkil ettiğini düşünüyorum. Hem sanatı hem de el işi ile istihdamı burada sergiliyoruz, teşvik ediyoruz. Kamu kurumunda da olması ayrı bir güzellik” dedi.

Sergi sonrasında katılımcılar için kokteyl düzenlendi.

Bu haber toplam 896 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.