ŞEHİT OĞLUNU İKİNCİ KEZ TOPRAĞA VERDİ

ŞEHİT OĞLUNU İKİNCİ KEZ TOPRAĞA VERDİ
MUSTAFA İNCİ 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığı önünde darbeci askerler tarafından şehit edilen Bando Astsubay Başçavuş Ziya...

MUSTAFA İNCİ 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığı önünde darbeci askerler tarafından şehit edilen Bando Astsubay Başçavuş Ziya İlhan Dağdaş için Muğla’da cenaze töreni düzenlendi. Anne Bilsen Dağdaş oğlunun Türk Bayrağına sarılı tabutuna sarılarak gözyaşlarına boğuldu. Şehit Bando Astsubay Başçavuş Ziya İlhan Dağdaş Muğla’da Cuma namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrası Muğla Şehitlik Mezarlığında defnedildi.

Bando Astsubay Başçavuş Ziya İlhan Dağdaş 15 Temmuz gecesi Genel kurmay Başkanlığı önünde darbeci askerler tarafından başından vurularak öldürüldü. Ziya İlhan Dağdaş darbeci askerlerden birisi sanılarak Muğla’da 6 ay önce sessiz bir şekilde şehir yeni mezarlığında toprağa verildi. Daha sonra yapılan incelemeler sonrası Ziya İlhan Dağdaş’ın 1 Aralık 2016 tarihinde şehit olduğu belirlendi.

Ziya İlhan Dağdaş’ın şehir yeni mezarlığında bulunan mezarı açıldı. Cenaze töreni için tekrar tabuta konulup Türk Bayrağı’na sarıldı. Kurşunlu Camiinde cenaze namazı kılındı. Cenaze törenine Şehidin Annesi Bilsen Dağdaş, Muğla Valisi Amir Çiçek, Muğla Garnizon Komutanı Albay Yavuz Özfidan, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Yatağan Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık, Muğla Milletvekilleri Akın Üstündağ, Nurettin Demir, Nihat Öztürk ve çok sayıda vatandaş katıldı.

15 Temmuz darbe girişimi sonrası oğlunu ikinci kez toprağa veren Anne Bilsen Dağdaş oğlunun Türk Bayrağına sarılı tabutuna sarılarak üzün süre ağladı. Oğlunun resmini öpen anne Dağdaş “ Oğlumun darbeci hainlerden olmadığını ilk başta söylemiştim. Oğlum ülkesi için barağı için şehit oldu. Sonunda şehit olduğu belirlendi. Diğer silah arkadaşları gibi tören düzenlenmesi oğlumun ruhunu rahatlattığına inanıyorum. İçimiz acısını hiç bir şey durdurmaz ama, Genelkurmay önünde paşasını kurtarmak için, vatanını kurtarmak için, Cumhurbaşkanını kurtarmak için mücadele etti. Bundan dolayı onur ve gurur duyuyorum” dedi.

Şehit Bando Astsubay Başçavuş Ziya İlhan Dağdaş daha sonra Muğla Şehitliğinde toprağa verildi.

Bu haber toplam 3077 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.