ŞEHİTLER İÇİN 10 KM YÜRÜDÜLER

ŞEHİTLER İÇİN 10 KM YÜRÜDÜLER
Muğla’nın Marmaris ilçesinde 200 üniversite öğrencisi Doğu’da terörle mücadele ederken şehit olan asker ve polisler için 10 kilometrelik anma yürüyüşü...

Muğla’nın Marmaris ilçesinde 200 üniversite öğrencisi Doğu’da terörle mücadele ederken şehit olan asker ve polisler için 10 kilometrelik anma yürüyüşü düzenledi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Marmaris Turizm Meslek Yüksekokulu ,Gençlik Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi, terörle mücadelede verilen şehitleri anmak amacıyla yürüyüş düzenledi. Yaklaşık 200 öğrencinin katıldığı anma yürüyüşü ilçeye 10 kilometre uzaklıktaki Osmaniye mahallesinden başladı. Ellerinde Türk bayrakları ile Bal evinden yürüyüşe geçen öğrenciler, “Kahrolsun PKK, Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları atarak marş söyledi. Jandarma ekipleri mahallede güvenlik önlemi alarak 10 kilometrelik yürüyüş yolu boyunca gruba eşlik etti. Yürüyüş olaysız şekilde sona erdi.

Etkinliklele ilgili bilgi veren Mağla Sıtkı Koçman Üniversitesi Marmaris Turizm Meslek Yüksekokulu Müdürü Zekeriya Bingöl, “Şehitlerimiz için binlerce kilometrelerce yürüsek bile azdır” dedi. Ülkenin zor bir süreçten geçtiğine değinen Bingöl, “Üniversite yönetimi olarak öğrencilerle ortaklaşa bir etkinlik düzenleyerek, şehit asker ve polislerimizi anma yürüyüşü tertipledik. Ülkemizin her köşesinde huzur ve güvenle yaşayabilmemiz için canlarını feda eden şehitlerimizin ruhları şad olsun. Düzenlemiş olduğumuz bu etkinlik diğer üniversitelere örnek olmasını diliyoruz” ifadesini kullandı.

Turizm Meslek Yüksek Okulu birinci sınıf öğrencisi Seher Doğan, yürüyüşe Güney Doğu’da uzman asker olarak görev yapan eşi için katıldığını söyledi. Doğan, “Artık şehit haberleri duymak istemiyoruz. Doğu’da terörle mücadele eden eşim ve diğer askerlere güç ve kuvvet diliyorum.Burada gerçekleştirdiğimiz yürüyüş belki onlar için yeterli değil ama en azından farkındalık yaratma açısından faydalı olacaktır diye düşüyorum” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 511 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.