Şehitler için kuran okundu

Şehitler için kuran okundu
Muğla İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü ve Menteşe Müftülüğü İlçe Gençlik Koordinatörlüğünün  15 Temmuz dolasıyla Yeni Mezarlık Şehitliği’nde düzenlemiş olduğu şehitleri anma  programı yaklaşık iki...

Muğla İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü ve Menteşe Müftülüğü İlçe Gençlik Koordinatörlüğünün  15 Temmuz dolasıyla Yeni Mezarlık Şehitliği’nde düzenlemiş olduğu şehitleri anma  programı yaklaşık iki yüz öğrencinin katılımıyla  gerçekleştirildi.

Programda  öğrenciler  tarafından Kuran tilaveti ve şiir okuma gerçekleştirildi.

Programa İl Müftü Vekili Adnan  Uğur ve Menteşe İlçe Müftü Vekili Hüseyin Kılınçarslan, 15 Temmuz darbe girişiminde Ankara’da şehit olan Muğlalı Astsubay Başçavuş Ziya İlhan Dağdaş’ın kardeşi Gülhan Dağdaş, üniversite öğrencileri, yaz kuran kursu öğrencileri ve öğretmenler katıldı.

Programda Muğla İl Gençlik Koordinatörü Mehmet Kurumahmut  şehitlik, bayrak, vatan ve sahih dini bilginin önemi ile ilgili konuşma yaptı. Ardından Menteşe Gençlik Koordinatörleri Ömer Ak ve Yasemin Yayla  katılımcılara teşekkür etti.

Programa katılan İl Müftü Vekili Adnan  Uğur, “15 Temmuz 2016 yılında hain bir darbe girişimi yaşandı. Çocuklarımızın bu bilinçle, bu şuurla yetişmesi çok önemli. Burada çocuklarımıza yaşanılan o kötü geceyi onların anlayabilecekleri şekilde anlattık. Allah devletimize, milletimize böyle kötü bir gün bir daha yaşatmasın. Sağlıklı ve güzel günlere en yakın zamanda kavuşmayı diliyoruz. 15 Temmuz’un milletimizin uyanışı olarak hafızlarda yer almasını diliyorum” dedi.

15 Temmuz darbe girişiminde Ankara’da şehit olan Muğlalı Astsubay Başçavuş Ziya İlhan Dağdaş’ın kardeşi Gülhan Dağdaş, “Muğla İl Müftülüğü’nden Allah razı olsun. Şehitlerimizi hiçbir zaman unutmuyorlar. Bugün burada da başta 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olanlar olmak üzere tüm şehitlerimizi yad ettik. Rabbim kabul etsin” diye konuştu.

Program, 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili konuşma ve şehitlere dua edilmesinin ardından son buldu.

Bu haber toplam 329 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.