Seki Barajı’nda çalışmalar sürüyor

Seki Barajı’nda çalışmalar sürüyor
AK Parti Muğla Milletvekilleri Mehmet Yavuz Demir ve Yelda Erol Gökcan tarafından yapılan ortak açıklamada, Seki Barajı’ndaki sondaj ve inşaat çalışmalarının...

AK Parti Muğla Milletvekilleri Mehmet Yavuz Demir ve Yelda Erol Gökcan tarafından yapılan ortak açıklamada, Seki Barajı’ndaki sondaj ve inşaat çalışmalarının devam ettiği bildirildi. Milletvekilleri eğitim, sağlık, spor, gençlik, aile, ulaşım gibi birçok alanda yapılan yatırımlara sulama, gölet, baraj ve tarımsal alanda da devam edildiğini belirterek, son günlerde gündeme getirilen Seki Barajı’nın kaderine bırakıldığı şeklindeki açıklamaların doğru olmadığını da dile getirdiler.

Neval Çolak

AK Parti Muğla Milletvekilleri Mehmet Yavuz Demir ve Yelda Erol Gökcan Seki Barajı’nda devam eden sondaj ve inşaat çalışmaları hakkında ortak yazılı açıklamada bulundu.

Milletvekilleri Demir ve Gökcan, yaptıkları açıklamada, eğitim, sağlık, spor, gençlik, aile, ulaşım gibi  bir çok alanda yapılan yatırımlara sulama, gölet, baraj ve tarımsal alanda  da devam edildiğini belirterek, son günlerde gündeme getirilen Seki Barajı’nın kaderine bırakıldığı şeklindeki açıklamaların doğru olmadığını kaydettiler.

Muğla ili Seydikemer ilçesi Seki beldesinin 4 kilometre kuzeyinde Seki Çayı üzerinde inşa edilen ve 34 bin 200 dekar araziyi sulayacak olan barajın, sol sahil gövde sıyırma kazısının tamamlandığını dile getiren Muğla Milletvekilleri, yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandılar:

“Rölekasyon-1 yolu imalatı tamamlanarak Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmiştir. Derivasyon Tünelinde, beton dökümü, iksa işleri ve enjeksiyon işleri tamamlanmıştır. Rölekasyon-2 ve Rölekasyon-3 yollarının sathi kaplama çalışmaları da tamamlanmıştır. Rölekasyon-3 yolunda oto korkuluk çalışmaları bitmiş ve Seydikemer Belediyesi’ne devredilmiştir. Rölekasyon-2’deki köprü ayakları da tamamlanmıştır. Dolu savak kazıları sırasında heyelan oluştuğundan; kazı çalışmalarına ara verilmiştir. Revize proje çalışmaları devam etmektedir. 1 milyon 869 bin 50 metre temel sondaj imalatları tamamlanmıştır. İlave temel sondaj imalatları raporu hazırlanmıştır.”

Barajla ilgili olarak; 2020 yılı sene başı ödeneğinin 3 milyon 499 bin 999 lira olduğunu belirten Milletvekili Demir ve Gökcan, toplam harcamanın 9 milyon 785 bin 647 lira, 2020 yılı harcamasının ise, 1 milyon 114 bin 398 lira olduğunu ifade ettiler.

SEKİ OVASI’NDA DA ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Milletvekilleri Gökcan ve Demir, Seki Ovası’nda sulama için toplulaştırma çalışmalarının da devam ettiği bilgisini de verirken, “Toplulaşma işleri bittikten sonra sulama inşaatı ihalesi de yapılacaktır. Bununla ilgili çalışmalar devam etmektedir. Ayrıca Seki Barajı inşaatı kapsamında Boğalar Köyü için büyük önem arz eden Seki Çayı üzerindeki Köprü inşaatında çalışmalar da sürmekte olup,  yılsonuna kadar hizmete sunulacaktır” dediler.

Bu haber toplam 555 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.