Sektörel Dış Ticaret Şirketleri İçin Bilgi Verildi

Sektörel Dış Ticaret Şirketleri İçin Bilgi Verildi
MUTSO, sektörel dış ticaret şirketlerinin kurulmasını desteklemek amacıyla, mermer sektörüne yönelik bir seminer düzenledi.Sektörel dış ticaret şirketlerinin kurulmasını desteklemek amacıyla bir takım çalışmalar düzenleyen...

MUTSO, sektörel dış ticaret şirketlerinin kurulmasını desteklemek amacıyla, mermer sektörüne yönelik bir seminer düzenledi.

Sektörel dış ticaret şirketlerinin kurulmasını desteklemek amacıyla bir takım çalışmalar düzenleyen Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO), mermer sektörüne yönelik bir seminer düzenleyerek, katılımcıları bilgilendirdi. 9 Kasım Cuma günü gerçekleştirilen seminerde bilgilendirme yapmak üzere, Yeminli Mali Müşavir Birol Sezer ile MUTSO Yeminli Mali Müşaviri Engin Kaya hazır bulundu.

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan şunları kaydetti: “İhracata yönelik faaliyetlerde özellikle küçük ve orta boy işletmelerin ihracata yönelmelerini teşvik etmek amacıyla çeşitli modeller benimsenmekte ve örgütlenme biçimlerine gidilmektedir. Bu kapsamda, firmaların ihracata yönelik faaliyetlerinde gönüllü olarak sermayelerini, bilgilerini, üretimlerini ve tecrübelerini bir araya getirerek ölçek ekonomisinin sağladığı avantajlara sahip olunmasını destekleyici çeşitli modeller ortaya çıkmaktadır. Sektörel dış ticaret şirketleri modeli ile aynı üretim alanındaki küçük ve orta boy işletmelerin, ihracata yönelik olarak bir organizasyon altında toplanarak dünya pazarlarına açılmaları, dış ticarette uzmanlaşmaları ve bu şekilde daha etkin faaliyet göstermeleri amaçlanmıştır. Bu amaçtan yola çıkarak, ilimizdeki ağırlıklı olan sektörlerden mermer sektörüne yönelik olarak düzenlenen bu seminerde; sektörel dış ticaret şirketlerinin nasıl kurulacağı, süreçler, işleyişler ve avantajları konusunda bilgiler edineceğiz.”

Başkan Ercan’ın ardından söz alan Yeminli Mali Müşaviri Engin Kaya, “Dış ticaret şirketi en temel anlamıyla bir güç birliğidir.” diyerek, dış ticaret şirketlerinin önemine ve avantajlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Sonrasında Yeminli Mali Müşaviri Engin Kaya ile Yeminli Mali Müşavir Birol Sezer, mermer sektörü özelinde, dış ticaret şirketlerinin nasıl kurulacakları, süreçleri ve işleyişleri hakkında paylaşımlarda bulundu. Seminer, sektör temsilcilerinin soru-cevap ile sürdü.

Bu haber toplam 337 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.