Sektörün isimsiz kahramanları

Sektörün isimsiz kahramanları
Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde yaklaşık 35 yıldır yemek sektörünün piri olarak nitelendirilen iki çocuk babası Şenol Doğan (56) oğlu Kamil Doğan...

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde yaklaşık 35 yıldır yemek sektörünün piri olarak nitelendirilen iki çocuk babası Şenol Doğan (56) oğlu Kamil Doğan (25) ile yiyecek sektöründe önemli bir yere sahip. 1986 yılında açılan Penguen Pide ve Pizza işletme sahibi Şenol Doğan, büyük firmalarda makinaların yaptıkları işi kendisinin ve oğlunun elleriyle emek harcayarak ve herkesin ağzında bir tat bırakmak amacıyla ustalıkla yaptığını belirtirken, bu iş için ayrı bir ustalık gerektirdiğini söyledi.

Haber Merkezi

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde yaklaşık 35 yıldır, kendi işyerinde oğlu ile birlikte çalışan Şenol Doğan, “büyük firmaların makinalarla dondurularak satışa sunulan ürünlerin karşısında olduklarını ve yaptıkları her işten gurur duyacak büyük bir hijyen ve hassasiyetle yaptıklarını ve her zaman küçük esnafın kazanması gerektiğin söyledi.

BENİM ALTIN BİLEZİĞİN VAR

Babasının emeklerini görerek ilkokul zamanlarından itibaren 8- 9 yaşında yaz aylarında babasının nezih dükkânında çalışmaya başladığını kaydeden Kamil Doğan, “Her işte olduğu gibi acemilik çektim ama başardım. Babamın el emekleriyle değerli müşterilerimize sunduğu damak tadını öğrenmen uzun zaman alsa da, 35 yıldır değişmeyen lezzetimizi müşterilerimize büyük bir özveriyle ve imkânlarımızla sunmak için, bende babamın izinden giderek büyük firmaların dondurulmuş olarak sattığı ürünleri kendi dükkânımızda yâda paket servisle herkese ulaştırmaya çalışıyorum diye belirtti. Doğan; kendi dükkânımızda her cebe uygun fiyatlar var. Her çeşit pide, lahmacun yapıyorum. Ayrıca yan dükkânımız da yıllardır bizle beraber hizmet veren amcam Osman Doğan (45) çorba çeşitleri ve zeytinyağlı ev yemeklerini değerli müşterilerimize sunuyoruz. Benim altın bir bileziğim var. Tüm Türkiye den tatile gelen vatandaşlarımız kesinlikle uğrayıp yiyeceklerimizden yiyorlar ve bu tatları hiç bir yerde bulamadıklarını söylüyorlar dedi. Resmî tatiller ve bayramlar hariç her gün dükkânımızı açıyorum. Şu an coronavirüs salgınından dolayı işlerimizde yavaşlamalar oldu. Ülkemiz zor bir süreçten geçiyor bu süreçte sağlık her şeyin önünde geliyor” dedi.

SEKTÖRÜN İSİMSİZ KAHRAMANLARI

Kamil Doğan, Pidenin özelliklerini ve anlattı. Hamurun yoğrulmasından, pişirilip müşterinin önüne kadar büyük emek harcanıldığını, pidenin, lahmacunun ve diğer birçok ürün, ülkemizde ben ve benim gibi ustaların elinden çıkıyor ama kesinlikle bizim ismimiz hiçbir yerde geçmez. Biz bu sektörün isimsiz kahramanlarıyız. İfadelerini kullandı.

Bu haber toplam 837 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum