Sema Özatay’ın 2.kişisel sergisi

Sema Özatay’ın 2.kişisel sergisi
Bodrum 12 ay boyunca yüzlerce sanat etkinliğine ev sahipliği yapıyor. Her biri başka bir değer ve başka bir anlam taşıyor. Bazıları modern ve güncelliği...

Bodrum 12 ay boyunca yüzlerce sanat etkinliğine ev sahipliği yapıyor. Her biri başka bir değer ve başka bir anlam taşıyor. Bazıları modern ve güncelliği öne çıkartırken bazıları da geçmişe doğru bir yolculuğa çıkartıyor. Bazıları ise göründüğünden çok daha fazla derin anlamlar içeriyor.

İşte bu derin anlam içeren sergilerden birisini de Sema Özatay hazırlamış, eşi Rüçhan Özatay’da fotoğrafları ile dokulara dokunmuş. 9 Eylül gibi çok anlamlı bir gün de, İzmir’in Kurtuluşunun yıldönümünde (Hakan Aykan Kültür ve Sanat Merkezi) Bodrum Trafo’da Bodrum Belediyesinin katkıları ile açılıyor. 14 Eylül’e kadar sürecek olan bu özel sergide Sema Özatay imzasını taşıyan Anadolu kilim desenli, Osmanlı desenli yer panoları, ayna çerçeveleri, balık ve denizatları gibi hayvan figürleri olan duvar panolarının yer aldığı 25 parça eser sergilenecek.

1950 Ankara doğumlu olan Sema Özatay, Mimar olarak emekliye ayrıldıktan sonra, her zaman ilgi duyduğu ve çok sevdiği resim, seramik ve heykel sanatlarının farklı özelliklerini barındıran mozaik yapımına başlamış. İlk uygulaması ise bir otelin zemini için Güneydoğu ve Gaziantep denildiğinde gizemli bakışı ile ilk akla gelen Zeugma’yı hazırlamış.

Özatay mozaik ile ilgili serüvenini şöyle anlatıyor; “Önceleri doğal taşlar kullanarak antik mozaik desenler yaptım. Daha sonraları ise sonsuz malzeme seçenekleri olduğunu görerek cam, ayna, seramik, takı malzemeleri ile doğada bulabildiğim birçok malzemeden ve atıklardan faydalanmaya başladım. Evimde bir odayı atölye olarak kullanarak çalışmalarımı 15 yıldır sürdürmekteyim. Mozaik bana daima her zaman sorguladığım “Varoluşu” anımsattığından 2.kişisel sergimin başlığı olarak “Hiçlikten Bir’ e, Bir’den Sonsuza…” ismini kullanmayı uygun gördüm, tıpkı Varoluşu anlatan “Yaşam Çiçeği” gibi sonsuz taneciklerle…”

Sema Özatay eşinin her daim kendisine destek olduğunu da ifade ederek; “Evimizin içinde her yere yayılmış cam kırıklarından hiçbir zaman şikayet etmeyerek bana destek olan sevgili eşim Rüçhan Özatay’ın mozaiklerimden çektiği doku fotoğraflarıyla bana katkıda bulunduğu sergimizde, Anadolu kilim desenli, Osmanlı desenli yer panoları, ayna çerçeveleri, balık ve deniz atları gibi hayvan figürleri olan duvar panoları ile yaklaşık 25 parça yapıtım sergilenecek…” dedi.

İzlerken günlük kaygılardan uzaklaşarak derin düşüncelere dalacağınız, düşünceleriniz ile belki geçmişe, belki de geleceğe yolculuk yapacağınız Sema ve Rüçhan Özatay’ın birlikte hazırladıkları “Hiçlikten Bir’ e, Bir’den Sonsuza…”, “Dokulara Dokunduk…” sergisi 9 Eylül-14 Eylül tarihleri arasında (Hakan Aykan Kültür ve Sanat Merkezi) Bodrum Trafo’da görülebilecek.

Bu haber toplam 811 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.