Sendika kapatma davası reddedildi

Sendika kapatma davası reddedildi
Tüm Emekliler Sendikası Muğla Şube Başkanı Adil Eroğlu yaptığı açıklamada, sendikalarının kapatma davasının İstinaf Mahkemesi’nce reddedildiğini...

Tüm Emekliler Sendikası Muğla Şube Başkanı Adil Eroğlu yaptığı açıklamada, sendikalarının kapatma davasının İstinaf Mahkemesi’nce reddedildiğini açıkladı. Eroğlu, “Herkes yaşama maddi ve manevi varlığını koruma ve geliştirme hakkına sahiptir” ilkesine dayanarak, emeklilerin sendika kurabileceklerini dile getirdi.

Neval Çolak Arslan

Tüm Emekli Sen' in kapatılması davasına yönelik Tüm Emekli Sen Merkez Yürütme Kurulu’nca yapılan basın açıklamasında davanın İstinaf Mahkemesi tarafından reddedildiği açıklandı.

“Bu karar önemli hukuksal bir belge ve kazanımdır” diyen Tüm Emekliler Sendikası Muğla Şube Başkanı Adil Eroğlu yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Ankara 34. İş Mahkemesinin sendikamız Tüm Emekli Sen hakkında Ankara Valiliğinin isteği üzerine açılan davada verdiği kapatma kararı Ankara Bölge Adliyesi 29. Hukuk Dairesi tarafından bozuldu. 29’uncu Hukuk Dairesi, Birleşmiş Milletler Ekonomik Sosyal ve Kültürel Haklar Sözleşmesi, İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi, Avrupa Sosyal Şartı gibi Türkiye’nin taraf olduğu uluslararası sözleşmeleri esas alarak ve Anayasamızın 17. Maddesinde yer alan “herkes yaşama maddi ve manevi varlığını koruma ve geliştirme hakkına sahiptir” ilkesine dayanarak emeklilerin sendika kurabileceğine ve üye olabileceğine hükmetmiştir. Sendikamızın üye olunabilir, örgütlenebilir hale gelmesinin önünde hiçbir engel kalmamıştır. Bunun için yürütülen hukuk mücadelesinde yer alan başta avukatımız Cemalettin Gürler olmak üzere bütün dostlarımıza ve yol arkadaşlarımıza teşekkür ederiz. Kazanımların sadece hukuksal mücadele ile olmayacağının bilinciyle, bu güne kadar emeklilerin sendikalaşması, örgütlenmesi yolunda sürdürdüğümüz mücadelede yanımızda olan sendikalara, demokratik kitle örgütlerine, meslek odalarına, siyasi partilere ve duyarlı kamuoyuna verdikleri destekten, taleplerimizi dile getirmelerinden, yanımızda olmalarından dolayı teşekkür ederiz. Elde edilen kazanım dayanışma, örgütlü mücadele ve hepimizin çabasıyla kazanılmıştır. Yaşasın dayanışma, yaşasın örgütlü mücadelemiz.”

Bu haber toplam 667 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.