Seralardan, park bahçelere

Seralardan, park bahçelere
Milas Belediyesi, seralarında çeşitli türlerden binlerce kışlık ve yazlık çiçek üretmeye devam ediyor.Başta mevsimlik çiçek ve çalı grubu bitkiler...

Milas Belediyesi, seralarında çeşitli türlerden binlerce kışlık ve yazlık çiçek üretmeye devam ediyor.Başta mevsimlik çiçek ve çalı grubu bitkiler olmak üzere birçok süs bitkisinin üretimini kurduğu serada yapan Milas Belediyesi, üretilen mevsimlik çiçek ve bitkilerle parklar ve caddeleri süslüyor.

Sinem Korkmaz

Milas Belediyesi, tesis ettiği park ve yeşil alanların düzenlenmesinde kullanılan başta mevsimlik çiçek ve çalı grubu bitkiler olmak üzere birçok süs bitkisinin üretimini kurduğu serada yapıyor.Serada üretilen mevsimlik çiçek ve bitkilerle parklar, caddeler ve refüjler renkleniyor.Seralarda yetiştirilen çiçekler arasında Hercai  Menekşe, Godetya ve Aslanağzı bulunuyor. Belediyenin kendi serasında üretilen çiçekler ekonomik olarak kazanç sağlıyor.

YILDA 500 BİN BİTKİ ÜRETİLİYOR

Sera alanın da yetiştirilen çiçekler hakkında açıklama yapan Park ve Bahçeler Müdürü Mustafa Çoban, “2013 yılında kurduğumuz serada yazlık,kışlıkçiçekler ve çalı grubu bitkiler üretmekteyiz. Bugünlerde kış dönemine ait çiçeklerimizi toprakla buluşturuyoruz.Bunun dışında seramızda yaklaşık 10 bin civarı zakkum,5 bin civarı gül ve çit bitkileri de dâhil olmak üzere 500 bin bitki üretiyoruz.Bu bitki ve çiçeklerimizi şehir merkezimizdeki parklarımız,caddelerimiz ve orta refüjlerde kullanıyoruz.Bunun dışında diğer resmi kurumlarımızın da bitki ve çiçek ihtiyaçlarını seramızdan karşılamaktayız” dedi.

“DAHA YEŞİL VE DAHA GÜZEL BİR MİLAS”

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat konuyla ilgili açıklamasında, “Park ve Bahçeler Müdürlüğümüzün alanını genişleterek seralar kurduk. Burada kendi çiçeğimizi kendimiz üretiyoruz. Kış ayları için düşündüğümüz Hercai, Menekşe, Aslanağzı, Godetya ve çalı grubu bitkilerimizin şu an  dikimine başladık. Amacımız hem maliyetleri daha aşağıya çekmek hem de daha geniş bir alanda vatandaşımıza güzel bir görsellik sunmak. Daha yeşil ve daha güzel bir Milas için çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 789 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.