SERBEST BÖLGEYE DESTEK VERDİLER

SERBEST BÖLGEYE DESTEK VERDİLER
Ankara'da gerçekleştirilen özel zirvede İzmir, Aydın, Muğla ve Balıkesir'de turizm ticaret serbest bölgeleri kurulması karalaştırıldı. Tüm vergilerden...

Ankara'da gerçekleştirilen özel zirvede İzmir, Aydın, Muğla ve Balıkesir'de turizm ticaret serbest bölgeleri kurulması karalaştırıldı. Tüm vergilerden muaf olunacak bu bölgelere gelen turist Türkiye'ye gelmiş sayılmayacak. Yerli turistler de pasaportla giriş yapacak. Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş”Uzun zamandır konuşuluyordu. Yapılabilirse çok iyi olur” dedi.

Ankara'da toplanan 5 bakanlı turizm zirvesinden İzmir, Aydın, Muğla ve Balıkesir'de turizm ticaret serbest bölgeleri kurulması kararının çıkması Ege'deki turizm ve iş dünyasında heyecan yarattı.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin, 4 bakanla birlikte yaptıkları toplantıda İzmir, Aydın, Muğla ve Balıkesir'de turizm ticaret serbest bölgelerin kurulmaları konusunda fikir birliğine vardıklarını açıklaması sektörde bayram havası estirdi. Ege'deki ekonomi ve turizm sektörünün önde gelen isimleri, konunun derinlemesine incelenmesi ve görüşleri alınarak hayata geçirilmesi istedi.

İzmir, Aydın, Muğla ve Balıkesir'in ilk aşamada adını geçerken bu kentlerin simge ilçeleride serbest bölge kurulması için aday gösterildi. İzmir'de Çeşme, Foça ve Gümüldür'ün adı geçerken Aydın'da Kuşadası ve Didim ön plana çıktı. Muğla'nın turizm merkezleri Bodrum ve Marmamris, Balıkesir'de ise Ayvalık ilçelerinin isimleri Turizm Ticaret Serbest Bölgeleri için uygun yerler olarak geçmeye başladı.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş:Uzun zamandır konuşuluyordu. Yapılabilirse çok iyi olur. Umarım kısa zamanda hayata geçer. Yapılırsa, Muğla başta olmak üzere Ege Bölgesi'ne çok önemli faydalar sağlar.

MÜSİAD Muğla Şube Başkanı Sayim Akdeniz: Zaten bizim bu yönde Bayır bölgesinde yapılması için çalışmalarımız vardı. Şimdi hayata geçerse bölgenin ticari dinamiklerini de harekete geçirir.

Bu haber toplam 703 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.