Sertifikalı arı yetiştiriciliği kursu tamamlandı

Sertifikalı arı yetiştiriciliği kursu tamamlandı
Milas’ta daha kaliteli bal üretimi için düzenlenen sertifikalı arı yetiştiriciliği kursu sona erdi.Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen sertifikalı Arı...

Milas’ta daha kaliteli bal üretimi için düzenlenen sertifikalı arı yetiştiriciliği kursu sona erdi.

Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen sertifikalı Arı Yetiştiriciliği kursu sona erdi. 26 kişinin katıldığı kurs sonunda yapılan sınavla 19 kursiyer sertifika almaya hak kazandı.

Başarılı olan 19 kursiyer için Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü’nde sertifika töreni düzenlendi.

Düzenlenen törene, Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, Muğla Tarım ve Orman İl Müdürü Barış Saylak,  Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, Tarım ve Orman İlçe Müdürü Ali Parlu, Milas Süt Birliği Başkanı Ali İhsan Gezgin, Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı ve sertifika almaya hak kazanan üreticiler katıldı.

Törende ilk olarak kısa bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, belge almaya hak kazanan tüm kursiyerleri tebrik etti.

Törende konuşan bir diğer isim ise Muğla Tarım ve Orman İl Müdürü Barış Saylak oldu. Saylak, törenin sembolik olduğunu ancak içerik olarak Milas ve Muğla adına önem arz ettiğini ifade etti.

Sertifika töreninde son konuşmayı yapan Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke ise Muğla’da arıcılığın önemli bir gelir kaynağı olduğunu ifade ederek, Muğla’da en çok bal üretimi yapılan Milas’ta üretimi artırmak adına sürdürülen çalışmaların memnuniyet verici olduğunu söyledi.

Üretilen balında daha iyi pazarlanması ve gelir seviyesinin daha da yükseltilerek üreticilerin ve ilçenin kazancının artırılmasının önemine vurgu yapan Kaymakam Böke, belge almaya hak kazanan tüm kursiyerleri ve kursun düzenlenmesinde emeği geçen herkesi tebrik etti.

Tören sonunda başarılı olan kursiyerlere sertifikaları protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

Kurs sonunda düzenlenen ve ilgili sınavda dereceye giren arı yetiştiricilerine bir adet kovan ve koruyucu giysi hediye edildi.

Bu haber toplam 301 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.