Servis sürücülerine eğitim

Servis sürücülerine eğitim
Dalaman İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği ekiplerince okul servis sürücülerine eğitim verildi. Adile İhsan Mermerci Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi toplantı salonunda yapılan eğitimde şoförlere...

Dalaman İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği ekiplerince okul servis sürücülerine eğitim verildi. 

Adile İhsan Mermerci Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi toplantı salonunda yapılan eğitimde şoförlere bilgiler veren polis memuru Hayrullah Kılıç, okul taşıtının, genel olarak okul öncesi eğitim, ilköğretim, ortaöğretim ve yükseköğretim öğrencileriyle rehber personel taşımalarında kullanılan ve yönetmelikle belirlenen şartlara haiz ticari tescilli yolcu taşımaya mahsus taşıt olduğunu belirtti.

Eğitimde, yönetmelik değişikliği ve trafikte uyulması gereken kurallarla ilgili bilgiler verilirken, okul taşıtlarında ve şoförlerde aranan şartlar aktarıldı. Araçlarda, yönetmelikteki standart nitelikte ve sayıda ekipman bulundurulması gerektiğine dikkat çekildi.

Toplam 16 saat sürecek eğitimlere 99 okul servis şoförü katıldı. Eğitimlerin ardından sınav yapılacağı ve başarılı olanlara sertifika verileceği bildirildi.

Bu haber toplam 2020 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.