“Sevgi Butik” İlk Şubesini Açtı

“Sevgi Butik” İlk Şubesini Açtı
Neval ÇOLAK- Türk Kızılay’ı Muğla Şubesi bünyesinde “Sevgi Butik” adı ile giyim mağazasını, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde (MSKÜ)...

Neval ÇOLAK- Türk Kızılay’ı Muğla Şubesi bünyesinde “Sevgi Butik” adı ile giyim mağazasını, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde (MSKÜ) hizmete açtı. Türk Kızılay Muğla Şubesi ile MSKÜ‘nin ortak projesi olan Sevgi Butik’te, ihtiyaç sahibi öğrenciler kendi seçtikleri kıyafetleri hiçbir ücret ödemeden tedarik edebilecekler.

İhtiyaç sahibi öğrencilerin giyim ihtiyaçlarına cevap verecek olan Sevgi Butik,MSKÜ Öğrenci Sarayı içerisinde ilk şubesini açtı. Açılışa, Muğla Vali Yardımcısı Fetih Özdemir, Muğla Vali Yardımcısı Mehmet Suphi Olcay, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sırrı Sunay Gürleyük, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bakiye Uğur, Kızılay Muğla Şube Başkanı Yusuf Kayacık, Patırtı.com’ sahibi Veli Dağ, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

“Sevgi Butik” İlk Şubesini Açtı

Kayacık; “Öğrenci Bizim Her Şeyimiz”

Kızılay Muğla Şubesi bünyesinde “Sevgi Butik” giyim mağazasının açılışında konuşma yapan Şube Başkanı Yusuf Kayacık; “Her bulunduğum ortamda anlatmaya çalışıyorum. Kızılay denilince akla kan bağışı geliyor. Herkes sadece kan bağışından ibaret olduğunu düşünüyor. Kızılay demek sağlık demek, beslenme demek, barınma demek. Bizim Kızılay’ın hastaneleri var, otelleri var, fabrikaları var. Çadır ihraç ediyoruz. Öğrenci yurtlarımız var. Muğla’ya bir Kızılay kız yurdu yaptırmak istiyoruz, en büyük hedeflerimizden birisi. Gençlik merkezlerimiz, kamplarımız var. Devasa bir kurumun temsilcisi olarak bugün sizlerle olmaktan gurur duyuyorum. Böylesine profesyonel bir yapının içerisinde biraz sıkıntı duyduğum bir nokta vardı. Bu nokta yardımın dağıtılması noktasıydı. Yardımın dağıtılması konusunda çok başarılı olduğumuzu düşünmüyorum. Yardımı daha güzel nasıl dağıtabiliriz diye oturup konuştuğumuzda bir butik açmaya karar verdik. İhtiyaç sahibi öğrencilerimiz sevgi butiğine gelecekler. Üniversite ile birlikte belirlediğimiz öğrenciler tıpkı Patırtı’dan, tıpkı LcWakiki’den, tıpkı Defacto’dan alışveriş yapar gibi günün modasına uygun, renkli desenleriyle, kesimleriyle kıyafetleri deneyecekler ve ücretsiz alacaklar. Öğrenci bizim her şeyimiz. Öğrenci kardeşlerim, Muğlalıların gözünde yeriniz bambaşka.” Dedi.

Konuşmasında, Kızılay topluluğunun iddialı bir topluluk olduğunu vurgulayan Kayacık şöyle devam etti; “Muğla Üniversitesi’nin en iddialı topluluğu, en büyük ve en çok organizasyonu yapan topluluk olacak. Butiğimiz, bütün Türkiye’de iş yapan ne kadar tekstil firması varsa herkesi Kızılay’a bağış yapmaya davet ediyorum. Yaptığı her bağışı vergiden düşebiliyor. Muğla’da satılmayan, yazlık kıyafetleri kaldırıp kışlığa geçinde stoklamasınlar. Versinler bize, hem fatura kessinler vergiden düşsünler hem de stoklarını boşaltsınlar. Bizim aracılığımızla Kızılay’a yardım etsinler. Çocuklarımıza, gençlerimize yardım ulaşsın.”

Öğrenciye en iyi hizmeti vermek için her şeyin en faydalısını yapmaya gayret gösteriyoruz diyen Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sırrı Sunay Gürleyük; “Bu tür yardım organizasyonları sadece veren el, alan el değil bir alışkanlık kazandırması açısından, insanların bilinçlendirilmesi açısından son derece önemli. Dileğimiz öğrencilerimiz için sürdürülebilir bir yapıda olması. Gelişerek, katlanarak bu projenin ilerlemesi dileğimiz. Bundan sonraki görevi hep beraber sırtlayacağız.” Şeklinde konuştu.

“Sevgi Butik” açılışı öncesi Muğla Vali Yardımcısı Fethi Özdemir tarafından bağışta bulunan Patırtı.com’un sahibi Veli Dağ’a plaket takdim edildi.

Bu haber toplam 1190 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.