SEVGİ VE ÖZLEM

SEVGİ VE ÖZLEM
Muğla’nın Ortaca ilçesindeki dünyaca ünlü İztuzu plajında bulunan Pamukkale Üniversitesi Deniz Kaplumbağaları Araştırma Kurtarma ve Rehabilitasyon...

Muğla’nın Ortaca ilçesindeki dünyaca ünlü İztuzu plajında bulunan Pamukkale Üniversitesi Deniz Kaplumbağaları Araştırma Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi (DEKAMER) tarafından iyileştirilen ve takip cihazı takılarak on gün önce denize salınan iki Caretta Caretta cinsi deniz kaplumbağası Akdeniz'de yaklaşık bin kilometrelik yol yaptı.

DEKAMER tarafından üç ve yirmi dört aylık iyileştirme çalışmaları sonrası parazit enfeksiyonlarından kurtularak sağlıklarına kavuşturulan ‘Sevgi’ ve ‘Özlem’ isimli iki Caretta Caretta cinsi deniz kaplumbağasına takılan uydu takip cihazları sonrası edinilen bilgilere göre Özlem adındaki kaplumbağa 526 kilometre ve Sevgi adındaki kaplumbağa 519 kilometre yol yaptı.

Pamukkale Üniversitesi Öğretim Üyesi ve DEKAMER Müdürü Prof. Dr. Yakup Kaska yaptığı açıklamada; "Geçtiğimiz günlerde iyileştirerek yeniden yaşama döndürdüğümüz iki dişi Caretta Caretta deniz kaplumbağamız, uydu takip cihazlarımızdan aldığımız bilgilere göre öyle görünüyor ki normal hayatlarına döndüler ve hareketliler. Sevgi adını verdiğimiz kaplumbağamız Girit Adası açıklarına doğru ve Özlem adını verdiğimiz dişi kaplumbağamız ise Rodos adası açıklarından Kahire istikametinde ilerlemekte. Öyle umuyoruz ki ilerleyen yıllarda yumurtlamak için yeniden sahillerimize gelecekler. Çalışmalarımızın olumlu yönde neticelenmesi bizler için mutluluk verici." dedi.

Bu haber toplam 481 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.