“SEVMEK İLE BAŞLAYACAK HER ŞEY”

“SEVMEK İLE BAŞLAYACAK HER ŞEY”
Adım Hasan Tugay TURAN, 1994'te Muğla'da doğdum 75.Yıl İlk Öğretim okulunda ilköğretimimi tamamladıktan sonra Muğla Turgut Reis Lisesinde eğitim aldım...

Adım Hasan Tugay TURAN, 1994'te Muğla'da doğdum 75.Yıl İlk Öğretim okulunda ilköğretimimi tamamladıktan sonra Muğla Turgut Reis Lisesinde eğitim aldım yükseköğrenimim için Çanakkale On Sekiz Mart Üniversitesi'nde “Tarih Öğretmenliği” lisans eğitimimi tamamladım. Küçüklüğümden beri sevdiğim Muğla'ya geri gelerek lisansüstü eğitim hayatıma Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tarih Anabilim Dalında devam etmekteyim aynı zamanda 4 yıldır Muğla Final Akademi Anadolu Lisesinde tarih öğretmeni olarak görev yapmaktayım.

Öğretmenlik fikri yukarıda bahsettiğim Turgut Reis Lisesinde bir tarih öğretmenimi sevmekle başladı. İnanıyorum ki “sevmek ile başlayacak her şey” benimde aynen öyle oldu öğretmenimin omzuma dokunmasıyla, gülerek bakmasıyla öğretmen olma fikri artık kafamda tamamdı. Hatta o kadar etkilenmiştim ki kendisinden artık sadece öğretmen olma fikri değil artık Tarih Öğretmeni olmak istiyordum. Bu günlerde hali hazırda görevine devam etmekte olan Sayın Özkan YAMAN öğretmenimin ellerinden öperim.

İşte küçücük dokunuşların kelebek etkisi ile büyüdüğünü görebilmek zor olmasa gerek; sevgi ve saygının hissettirildiği bu özel günlerde daha yeni öğretmen olmama rağmen en kutsal mesleği icra ettiğimi artık iyiden iyiye hissediyorum. Mustafa Kemal'in “Öğretmenler! Yeni nesil sizlerin eseri olacaktır.” dediği gibi gelecek nesillere yine M. Kemal'in bizlere verdiği en önemli görev olan Cumhuriyet'e “fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür” nesiller yetiştirmek için çabalıyoruz.

İçinde bulunduğumuz bu salgın ve zor şartların öğretmenler için de hiç kolay olmadığını belirtmek isterim, değişen dünyada eğitim artık farklı boyutlara gelmektedir. Şartlar ne olursa olsun biliyoruz ki bugünün küçükleri yarının büyükleri olacaktır. Vatana, millete en iyi eğitimi almış nesiller yetiştirmenin yükünü omuzlarımızda gayet açık bir şekilde hissediyoruz. Bu dönemde salgından etkilenen her şey anında olumsuz tepki verebilirken eğitimsizliğin acısı yıllar sonra ortaya çıkar ve o zaman çok geç kalınmış olabilir bu nedenle ben ve -inanıyorum ki- Türkiye'deki tüm öğretmenler bu dönemde hiçbir vatan evladının eğitimini aksatmadan, hakkıyla verebilmek için mücadeleye devam ediyor.

Uzaktan eğitimin; dokunmadan, göz göze gelemeden devam ettiğinin farkındayız biz öğretmenler içinde çok zor bir durum ancak bunun geçeceğini yeniden öğrencilerimize kavuşacağımız günleri sabırsızlıkla bekliyoruz. Türkiye kısa zamanda uzaktan eğitim konusunda kendini güncelleyerek dönemin şartlarına bütünleşmiş bir ülkedir. Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki uzaktan eğitim diyerek hiçbir hususu es geçmiyoruz. Çünkü farkındayız bu nesil bizim evlatlarımız, kardeşlerimiz, geleceğimiz.

Kısacık meslek hayatımda her gün yeni bir bilgiye doğuyorum. Yeni nesilden çok şey öğreniyorum, sanırım hayatımda almış olduğum en güzel kararlardan birisidir öğretmen olmak. Ben fazla bir şey beklemiyorum öğrencilerimden bazen yolda gördüklerinde bir “merhaba” bazen bir telefon vesilesiyle hal hatır sormaları bile yeterli geliyor bana, iyi olduklarını bilmek huzur veriyor.

Zor günlerin elbet geride kalacağına, öğretmene uygulanan psikolojik şiddettin son bulacağı, herkesin öğretmenlik mesleğinin bir gün önemini kavrayacağına, en çok da eğitim-öğretimin yüz yüze olarak yeniden başlamasına, öğrencilerimize kavuşacağımız güneşli sabahlara heyecanla gün sayıyoruz.

24 Kasım Öğretmenler Gününde başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk'ün, daha sonra ebediyete intikal etmiş şehit öğretmenlerimizin, emekli olmuş geçmiş dönem öğretmenlerimizin ve hali hazırda mesleklerine devam etmekte olan tüm öğretmenlerin Öğretmenler Gününü en içten dileklerimle kutluyorum. Bugünlerde bizleri unutmayan bir şekilde bizlere dokunabilen siz sevgili öğrencilerimize sonsuz minnettarız biz sizleri yetiştirdik sizlerde gelecek nesillere aktarmaya devam edeceksiniz! İyi ki varsınız!

Bu haber toplam 761 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.