Hasan Telli

Hasan Telli

Şey Hani Şey

Şey Hani Şey

Türk tiyatrosunun önemli Km taşlarından biri olan Nejat Uygur’un en sevdiğim oyunlarından biridir, “Şeyini Şey Ettiğimin Şeyi.” Tiyatro kariyerine 1940'lı yılların sonunda kendi Nejat Uygur Tiyatrosu'nu kurarak başlayan Uygur, Cibali Karakolu , Kaynanatör , Hastane mi Kestane mi gibi komedi oyunlarıyla unutulmaz oldu. , Miğferine Çiçek Eken Asker , Minti Minti , Sizinki Can da Bizimki Patlıcan mı? , Oğul Umudum Milli Piyango , Şeyini Şey Ettiğimin Şeyi , Şeytandan 29 Gün Evvel Doğan Çocuk , Zamsalak , Alo Orası Tımarhane mi? , Aman Özal Duymasın , Benim Annem Evden Neden Kaçtı?

***

Bugün her şeyi anlatmaya karar verdim. Başladım yazmaya şimdi size şeyden bahsetmek istiyorum. Şey aslında gerçekten önemli ama şimdi ben şeyi size şeyle anlatmaya başlarken aklıma şey geliyor şeylerden şey olabilir diyerek o şeyi size anlatmaktan vazgeçiyorum. Peki o zaman size Şey’in yaptıklarından bahsedeyim. Şey sahip olduğu koltukların tekerlekleri ses çıkarmaya başlayınca tekerlekleri yağlamak yerine koltuğu değiştirme kararı almış. Çıkmış yollara gittiği her yerde şeylerden bahsederek kendisinin şeyin yerine şey olmak istediğin söylemiş ama nafile büyük Şey onun şeyin yerine geçmek istemesine izin vermemiş ve sen şeyde şey olmaya devam et demiş.

***

Önemli bir şeyin başında bulunan şey bulunduğu şeye yapılan yardım şeylerin harcaması gereken yer yerine başka şeylere harcayınca şeyde bir açık olmuş. O açığı şeyle kapatmaya çalışırken şeyinde açık kalmasıyla Şey ne yapacağını şaşırmış. Başlamış kendisine şey diyenlere şeylemeye. O kadar çok şeylemeye başlamış ki artık onun söylediği şeyleri şeyine takan olmamaya başlamış.

***

Şey vakti geldiğinde herkes şey yapmak için sıraya giriyor ama nedense hiç kimse şey yapacağını söylese bile yine o şeyi yapmayıp eski şeyi yapmaya devam ediyor. Uzun süre boyunca şeye şeylemeler düzenler şey zamanı gelince şey ede ede yine Şey’e şey yapmaya devam ediyorlar. Emin olun yine şey zamanı gelince Şey’e şey yapacaklar.

***

Bugün köşemde size şey etmeye çalıştığım (anlatmaya) her şeyi Eminem hepiniz anladınız. Anlamak istemeyenler yada anlattıklarımı kendi üzerlerine alarak saldırıya geçecekler için ise şey yapmalı diyerek tüm şeyleri şey ettim. 2019’un hepinize bol şeyli bir yıl olmasını diliyorum. Haydin kalın şeyle…

Bu yazı toplam 1948 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Hasan Telli Arşivi
SON YAZILAR