Seydikemer Belediyesi’nde tarih resmedildi

Seydikemer Belediyesi’nde tarih resmedildi
Likya Uygarlığını temsil eden sütunlu kapı ve lahitlerin replikaları Seydikemer Belediyesi Yeni Hizmet Binası’ndaki yerini aldı.Beritan YücelSeydikemer Belediyesi, tarih ve kültüre verdiği önemi yapılan her çalışmada ortaya...

Likya Uygarlığını temsil eden sütunlu kapı ve lahitlerin replikaları Seydikemer Belediyesi Yeni Hizmet Binası’ndaki yerini aldı.

Beritan Yücel

Seydikemer Belediyesi, tarih ve kültüre verdiği önemi yapılan her çalışmada ortaya koyuyor. Tarih boyunca kadim uygarlıklara ev sahipliği yapan Seydikemer, günümüzde bu uygarlıklardan kalma eserlerle dünyanın ve Türkiye’nin göz bebeği durumunda. Unesco Dünya Mirası Geçici Listesi’nde yer alan Tlos Antik Kenti ile de ön plana çıkan Seydikemer’de tarihe ve kültüre verilen önem yapılan çalışmalarla gösteriliyor.

Seydikemer’de yaşayan Ressam ve Heykeltıraş Ali Rıza Başarır’ın Likya dönemini anlatan ve strafor tekniği ile yaptığı sütunlu kapı ve lahitlerin replikaları Seydikemer Belediyesi Yeni Hizmet Binasındaki yerini aldı. Sütunlu kapı ve lahitlerin Belediye Hizmet Binasına yerleştirilmesinin ardından Başarır, Sütunlu Kapı’nın bulunduğu duvara ise Seydikemer’i resmetti.

Belediye Yeni Hizmet Binasına gelen kişileri karşılayan sütunlu kapı ve lahitler hem görenlerin ilgisini çekiyor hem de takdir topluyor.

Bu haber toplam 273 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.